Passos a seguir si et toquen els 100 milions de l'Euromillones

Els experts aconsellen prendre qualsevol decisió d'inversió amb calma i mentir a la família i amics sobre la quantia

Bitllets de 50 euros.

Bitllets de 50 euros.

2
Es llegeix en minuts
Eduardo López Alonso
Eduardo López Alonso

Periodista @Elabcn

ver +

Aquests són alguns dels passos a seguir en el cas de ser la persona premiada amb els 100 milions de l'Euromillones, en joc aquest divendres. Diuen que pel bé de la nostra psicologia, els passos següents a seguir es portin a terme tan tard com siguem capaços. Una noia de Mallorca que va rebre un premi 'multimilionari' va aconseguir fa pocs anys estar diverses setmanes vivint amb absoluta normalitat tot i haver cobrat gairebé 30 milions. Però per a tot hi ha terminis. Al cap de tres mesos del sorteig hauràs perdut el dret a cobrar el premi. 

ON COBRAR EL PREMI

ON COBRAR EL PREMIPer cobrar un premi important de l'Euromillones només es pot fer en determinades entitats financeres concertades, que són les que publica Loteries i Apostes de l'estat a la seva web. No se t'acudeixi presentar-te amb una butlleta premiada al teu banc habitual i encara menys a l'administració de loteria on la vas validar. Passar desapercebut és fonamental. 

AMB QUI HAS DE PARLAR

AMB QUI HAS DE PARLARA l'arribar al banc, reclama parlar amb el director de l'oficina o director de la delegació. Pregunta pel màxim responsable, els 100 milions s'ho mereixen. Notaràs que el tracte serà el més exquisit que hagis rebut mai en la vida. Vés-t'hi acostumant.

CONTRACTE DE CONFIDENCIALITAT

No informis de la teva identitat en cap cas fins que s'hagi acordat un contracte de confidencialitat amb el màxim responsable del banc en aquell moment. L'objectiu és que en cap cas es pugui revelar la teva identitat, almenys a curt termini. 

JA TINC ELS DINERS, ¿I ARA QUÈ?

Generalment els psicòlegs aconsellen desaparèixer. Però la gent no sol conèixer ningú que hagi viscut l'experiència de guanyar un premi multimilionari i els consells només són teoria. En qualsevol cas i en la mesura del que sigui possible es necessita temps per pensar, i les mínimes oportunitats possibles per parlar. En el cas de reconèixer davant la família i amics la recepció d'un premi, el millor és dir que el que has aconseguit és molt menys del que diuen. Fins a un milió d'euros, per exemple. Si han sigut 100, val més que no ho sàpiga mai ningú. 

LES MANERES DE DEIXAR L'EMPRESA

Expliquen que la noia mallorquina que va guanyar els 30 milions va ser capaç de seguir treballant moltes setmanes. Però el més habitual és simplement absentar-se. Pots no presentar-te mai més al teu lloc de treball, però potser no és una bona idea. Convindrà buscar una coartada que et permeti deixar la feina al més ràpid possible sense despertar sospites. 

¿COM ES CONTROLA UNA FORTUNA?

Notícies relacionades

A partir del moment en què els diners estan ingressats apareixeran múltiples voluntaris per gestionar-te el patrimoni. La web d'Euromillones aconsella invertir en renda fixa de l'Estat. El més probable és que necessitis ajuda en matèria fiscal i financera per evitar que els impostos i les males inversions et deixin com estaves al cap de pocs anys. Novament, els documents de confidencialitat són bàsics en el tracte amb gestors. A partir d'aquest moment tindràs molta relació amb un assessor fiscal i amb un assessor financer, que, a més, hauran d'estar perfectament coordinats. Recorda que del que facin ells tu eb seràs l'últim responsable.

DESCONNECTAR... ¿I DESPRÉS QUÈ?

Després d'un període més o menys ampli de desconnexió vital, serà necessari tenir un objectiu. Serà necessari planificar aquesta nova vida i canalitzar l'existència en aquesta nova direcció.

Temes:

Euromilions