Un vídeo protagonitzat per 'playmobils' sensibilitza sobre la pobresa infantil

Ha sigut realitzat per professionals de la Fundació Pere Tarrés que treballen en un projecte encapçalat per Càritas

Professionals de la Fundació Pere Tarrés que treballen en un projecte encapçalat per Càritas. / periodico

1
Es llegeix en minuts
ROSA MARI SANZ / BARCELONA

Un grup de professionals de la Fundació Pere Tarres Fundació Pere Tarresque treballa en el projecte Paidós del barri barceloní de Roquetes (Nou Barris), una iniciativa liderada per Càritas de Barcelona per trencar l'espiral de la pobresa infantil, ha elaborat un vídeo protagonitzat per 'playmobils' 'playmobils'que representen famílies amb l'objectiu de sensibilitzar sobre l'exclusió social.

En el vídeo els mateixos professionals són els que mouen les figures que transmeten les dificultats, angoixes i lluites a què s'enfronta diàriament les persones que acompanya aquesta entitat.

Notícies relacionades

El treball també ensenya la tasca social i educativa que porta a terme l'equip de Paidós a Roquetes acompanyant els usuaris de manera integral en el seu difícil camí cap a l'autonomia. L'ajuda que se'ls brinda és a la carta, ja que cada família té les seves necessitats i casuístiques, encara que el denominador comú de les persones que reben suport és la falta de feina i els problemes de vivenda.

El projecte Paidós va néixer el 2012 al barri de la Barceloneta amb l'atenció a famílies amb nens de 0 a 6 anys i amb les mires posades a pal·liar els efectes de la pobresa hereditària i evitar la seva cronificació. La idea es va traslladar a Roquetes (Nou Barris), a l’Hospitalet i també es ha implantat a Sant Adrià i Santa Coloma.