RELLEU EN UN CENTRE DE REFERÈNCIA SANITÀRIA

L'ICS destitueix el gerent de l'hospital de Bellvitge

L'hospital ha viscut diversos motins de pacients i queixes pel nou servei d'Urgències

2
Es llegeix en minuts

El consell d'administració de l'Institut Català de la Salut (ICS) ha acordat avui el cessament del gerent de l'Hospital de Bellvitge, Alfredo García Díaz, "per motius de reorganització i gestió".

Segons ha informat l'ICS, a proposta de la Direcció de Gerència, Alfredo García Díaz ha sigut "rellevat" al capdavant de la Gerència Territorial de l'Institut Català de la Salut a l'àrea Metropolitana Sud.

Aquesta àrea comprèn l'Hospital Universitari de Bellvitge --un dels grans hospitals de referència de Catalunya--, l'Hospital de Viladecans i el conjunt de centres d'atenció primària i unitats assistencials de suport de l'ICS a l'Hospitalet de Llobregat, el Baix Llobregat, l'Alt Penedès i el Garraf.

L'ICS ha confirmat aquesta tarda oficialment la destitució del gerent de l'hospital, que es farà efectiva el pròxim 9 de març, encara que aquest migdia l'ha comunicat als responsables d'àrea del centre sanitari i la notícia ha corregut entre els treballadors de l'Hospital de Bellvitge, que han acollit amb "satisfacció" la notícia del relleu.

Motins de pacients

Sota la direcció d'Alfredo García van tenir lloc aquest estiu diversos motins de pacients que es van negar a abandonar els seus llits per evitar el tancament d'unitats i la pèrdua de llits. També durant la seva direcció es va inaugurar, l'1 de novembre, el nou servei d'urgències, que va despertar importants crítiques per part dels usuaris per la falta de senyalització exterior.

L'Hospital de Bellvitge presta servei a una població de gairebé dos milions d'habitants com a hospital de tercer nivell i compta amb 625 llits mentre que el 2008 en tenia gairebé un miler.

A diferència del que va passar el 20 de gener, quan l'ICS també va cessar el gerent de l'Hospital de la Vall d'Hebron, aquesta vegada, el Departament de Salut no ha informat del destí del gerent cessat ni n'ha explicat amb detall els motius i s'ha limitat a comunicar el seu cessament. L'ICS tampoc ha informat de qui el substituirà en el càrrec.

Carrera en institucions sanitàries

Llicenciat en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Navarra, Alfredo García Díaz era el gerent de l'Hospital de Bellvitge des del juny del 2012, quan va substituir Xavier Corbella, que va passar a ser el gerent de l'Hospital de Sant Pau.

Alfredo Díaz és màster en Economia i Direcció d'Empreses (MBA) pel IESE, Especialista en Medicina Preventiva i Salut Pública i Màster en Direcció d'Institucions Sanitàries pel IESE de Barcelona. Entre el 1993 i el 2000 va treballar com a tècnic en Unitat de Planificació i Control de Gestió i al Centre Corporatiu de l'ICS 1997-2000.

Va ser secretari tècnic i cap d'admissions a l'Hospital de Viladecans entre els anys 2000 i 2006 i director gerent de l'Hospital de Viladecans entre el 2006 i el 2008.

Notícies relacionades

També va ser director assistencial de l'USP Institut Universitari Dexeus el 2008, càrrec que va ocupar breument per tornar a la sanitat pública com a director de gestió de l'Hospital de Bellvitge el 2008, on va pujar a subdirector gerent fins que el 2012 va ser nomenat gerent de l'hospital i de tota l'àrea metropolitana sud de l'ICS.

L'Institut Català de la Salut (ICS) va iniciar els canvis al capdavant dels grans hospitals el gener passat amb el relleu del gerent de l'Hospital de la Vall d'Hebron, José Jerónimo Navas, que ha sigut substituït pel que era gerent territorial de l'ICS a Girona i de l'Institut d'Assistència Sanitària (IAS), Vicente Martínez Ibáñez.