Imputats 16 guàrdies civils per la tragèdia de Tarajal

El 6 de febrer del 2014 van morir almenys 15 immigrants quan intentaven entrar nedant a Ceuta

Agents de la Guàrdia Civil retiren el cos del subsaharià trobat avui a la platja del Tarajal de Ceuta.

Agents de la Guàrdia Civil retiren el cos del subsaharià trobat avui a la platja del Tarajal de Ceuta. / EFE / REDUAN DRIS REGRAGUI

1
Es llegeix en minuts

Un total de 16 guàrdies civils hauran de prestar declaració en qualitat d'imputats davant el Jutjat d'Instrucció número 6 de Ceuta pel que va passar el 6 de febrer del 2014 a la platja ceutina de Tarajal, on almenys 15 immigrants van perdre la vida intentant arribar nedant a territori espanyol mentre agents de l'institut armat disparaven pilotes de goma i pots de fum per dissuadir-los.

En la resolució, la jutge cita a declarar un total de 16 agents, que hauran de comparèixer de quatre en quatre entre el 3 i l'11 de març davant el jutjat, que reprèn així la instrucció de la causa després que l'Audiència Nacional rebutgés fer-se'n càrrec per considerar que el tribunal ceutí tenia competències per fer-ho.

Notícies relacionades

La citació fa referència a l'article 118 de la llei d'enjudiciament criminal, el mateix que regula el dret de defensa davant la imputació per un acte punible, és a dir, que els guàrdies civils declararan en qualitat d'imputats.

És la primera vegada des que es van iniciar les actuacions judicials a instàncies d'un grup d'oenagés entre les quals hi ha la Coordinadora de Barris CEAR que agents de la Guàrdia Civil compareixeran davant el jutjat. Fins ara, la magistrada havia tingut coneixement de la seva versió dels fets mitjançant un informe elaborat per la Policia Judicial de la Comandància a la ciutat autònoma que recopilava declaracions dels presents aquell matí a Tarajal.