DEBAT SOBRE ELS LÍMITS DEL SISTEMA EDUCATIU

L'escola de Manlleu retira els polèmics versos independentistes dels pastorets

La direcció del Carme Vedruna demana disculpes al constatar que s'ha ferit la sensibilitat d'una part de la societat

Escola {Vedruna} de Manlleu.

Escola {Vedruna} de Manlleu. / Albert Bertran

1
Es llegeix en minuts
FERRAN COSCULLUELA / MANLLEU

L'escola Carme Vedruna de Manlleu (Osona) ha decidit retirar la polèmica estrofa que els nens de 5è de primària (de 10 anys) havien de cantar en la representació dels pastorets el 15 de desembre. En els versos es carrega contra els impostos que s'han de “donar” a Madrid, es demana la independència de Catalunya i se li diu al president del Govern, Mariano Rajoy, “que es foti ja”. El text ha estat tret a la llum per uns pares que acusen l'escola d'adoctrinar els seus fills.

Notícies relacionades

En un comunicat, la direcció de l'escola anuncia: “Aquesta corranda no s'ha cantat ni es cantarà, ja que ens adonem que fereix la sensibilitat d'una part de la societat, per tant demanem disculpes”.

La nota atribueix als alumnes el redactat dels versos i assenyala que les corrandes són estrofes generalment en to d'humor i satíric de temes d'actualitat. La direcció del centre afegeix que “lamenta” que, “sent una escola oberta al diàleg”, s'hagin utilitzat les xarxes socials per publicitar el malestar d'alguns, ja que consideren que hi ha “altres canals, com són els tutors, la direcció de l'escola o l'AMPA, per solucionar qualsevol incident”.