ESPECTACULARS FLAMARADES

Un curtcircuit, possible causa del devastador incendi de la planta de Campofrío a Burgos

Uns 400 veïns pròxims a la nau sinistrada han estat desallotjats per risc d'intoxicació

El comitè de la planta diu que això és "un drama per a les mil famílies" que treballen a l'empresa

Vista de l’incendi que ha causat danys molt greus a la planta principal de l’empresa càrnia Campofrío a Burgos.

Vista de l’incendi que ha causat danys molt greus a la planta principal de l’empresa càrnia Campofrío a Burgos. / EFE / SANTI OTERO

1
Es llegeix en minuts

Un curtcircuit es considera que pugui ser la causa del devastador incendi que ha destruït la planta de la indústria càrnia de Campofrío a Burgos, ubicada al polígon industrial de Villafría i una de les més grans a la Comunitat, segons han informat fonts municipals.

El foc s'ha originat a les 06.40 hores a la zona de cuits, sense que s'hagi hagut de lamentar treballadors ferits relacionats directament amb el greu sinistre, que ha provocat una densa fumera i que ha obligat a intervenir els Bombers de Burgos i de l'aeroport de Villafría.

Els Bombers han subratllat la magnitud de l'incendi a causa de la presència de material inflamable, fonamentalment dipòsits d'amoníac, a la planta de la indústria càrnia. Així mateix, s'ha demanat als veïns dels barris pròxims de Capiscol i Cótar, així com del municipi pròxim de Villafría, que evitin obrir les finestres per la presència de gas tòxic, segons han informat fonts municipals.

L'ajuntament de la capital burgalesa, per ordre de l'alcalde, Javier Lacalle, ha activat el pla municipal d'emergències i la ronda Burgos BU-30 continua tallada al trànsit.

DESALLOTJAMENTS

Més d'un centenar de veïns dels barris de Villafría i Cótar, pròxims a la planta de Campofrío, han estat traslladats al poliesportiu Talamillo pel risc d'intoxicació que suposa la densa columna de fum que s'ha generat.

Fonts del Cos Municipal de Bombers de Burgos han explicat que, donada la intensitat del fum i els gasos que desprenen els materials de la fàbrica en flames, s'ha decidit el desallotjament per un temps que encara no es pot determinar.

DRAMA PER A MIL FAMÍLIES

El president del comitè d'empresa de Campofrío, Pablo Fraile, considera que l'incendi de la planta principal de la multinacional càrnia al polígon de Villafría, a Burgos, és "un drama per a mil famílies".

Membres del comitè han celebrat una reunió amb directius de la factoria, als quals han demanat, segons Fraile, que facin "tot el possible" perquè la planta es torni a construir i "no es deslocalitzi" després de l'incendi.

Notícies relacionades

En aquest sentit, ha avançat que demanaran a totes les administracions que s'impliquin per tornar a posar en marxa la planta, perquè "en depenen moltes famílies".

El president del comitè d'empresa ha dit que intenten "mantenir la calma, perquè això és una avaria grossa per a moltes famílies".