Crisi sanitària internacional

Mali confirma una segona mort per Ebola

La víctima és un infermer que va tenir contacte amb un pacient guineà en una clínica privada

Uns infermers traslladen una víctima de l’Ebola, a Monròvia (Libèria).

Uns infermers traslladen una víctima de l’Ebola, a Monròvia (Libèria). / EFE / HADMED JALLANZO

1
Es llegeix en minuts

El Govern de Mali ha confirmat aquest dimecres la mort d'un infermer per Ebola, la segona registrada al país pel virus, després del cas de la nena de 2 anys que va morir el 24 d'octubre.

Segons el ministeri de Sanitat malià, la víctima va morir ahir, i és un infermer de 25 anys que havia tingut contacte amb un pacient d'origen guineà en una clínica privada de la capital, Bamako.

El comunicat no dóna detalls sobre el pacient, encara que diverses fonts han filtrat que també ell va morir, ja fa uns quants dies, probablement mentre estava ingressat a la Clínica Pasteur, una de les més prestigioses de la capital, situada al barri diplomàtic i de negocis conegut com a Comuna Cuarta.

La notícia de la mort de l'infermer es va produir just quan el govern pensava anunciar l'aixecament de la quarantena per a una gran part de les persones posades en observació després de la mort de la nena de 2 anys a l'Hospital de Kayes, a l'oest del país.

Notícies relacionades

També en aquell cas la nena es va contagiar a Guinea Conakry, durant una visita familiar.

El govern malià ha desinfectat i ha posat en observació l'hospital i la vivenda de l'infermer, i ha demanat a la població que eviti els desplaçaments innecessaris a les zones d'epidèmia (en referència a la veïna Guinea), a més de respectar les mesures d'higiene.

Temes:

Mali Ebola