Gent corrent
Christine Mayr: "Faig sobrassada a base de pinyons i tomàquets secs"
Nutricionista i xef de 'raw food' (vegetals sense cuinar). Una tendència gastronòmica en alça.

«Faig sobrassada a base de pinyons i tomàquets secs»_MEDIA_1 /
Al mercat de L'Abaceria, a Gràcia, no hi ha parada de verdures en què no la saludin. Christine Mayr (Munic, 1972) fa 12 anys que es dedica de manera professional a l'aventura de la cuina crua.
-Als 8 anys vaig deixar de menjar carn, i això que vinc d'una família tradicional bavaresa. La meva mare és de Ratisbona, a la Baviera profunda, que és perfecta per als carnívors.
-Buf, les salsitxes, el rostit de porc…
-La carn era sempre el plat fort, però jo l'apartava, com si el cos me la rebutgés. Si em preparaven un entrepà per a l'escola, el pernil el treia.
-Productes animals, zero.
-Res. Tampoc ous, ni lactis.
-I llavors, ¿la seva dieta en què consisteix?
-Fruita, verdura, fruita seca, algues, bolets i germinats. I a la cuina utilitzo olis en pressió freda i tota mena d'espècies i herbes aromàtiques. Amb la combinació d'aquests ingredients s'aconsegueix la textura i el sabor de qualsevol plat cuinat. Puc reproduir el gust de la carn i el peix. ¿Li explico com faig la sobrassada?
-Em moro per saber-ho.
-A base de pinyons, tomàquets secs, comí, pebre vermell de la Vera, sal, pebre i oli d'oliva. Cregui'm que hi ha persones que no poden distingir-la de la feta amb porc. Fa poc, en un taller que vaig impartir em va passar el mateix amb el pop a la gallega.
-¿Pop sense pop?
-Amb bolets de card marinats i algues, que hi donen el sabor de peix.
-¿I les proteïnes?
-El verd de les fulles en té moltes més de les que pensem. I la fruita seca, és clar. Animals molt forts, com el cavall o l'elefant, són vegetarians. El nostre cos sap molt bé com defensar-se.
-¿On va néixer la cultura crudívora?
-A Califòrnia, a mitjans dels anys 90, però tenia les seves arrels en el moviment hippy dels anys 70, amb les amanides i els sucs. A San Francisco hi havia un restaurant anomenat Organica que va ser el primer al món que va oferir raw food. Allà el vaig tastar, i vaig començar a experimentar, a estudiar.
-¿Tot, tot, és cru?
-Els aliments no es cuinen mai per sobre dels 42 graus perquè es destrueixen enzims i es perden vitamines i minerals. No utilitzem la cuina amb foc.
-¿I llavors?
-Amb tècniques diferents, com una batedora que fa 38.000 rotacions per minut i crea textures finíssimes. Preparo una beixamel a base d'anacards amb la mateixa cremositat que si portés llet.
-¿I el pa? ¿Com s'apanya?
-Amb pipes de gira-sol i carbassa, ametlles i llavors de llinosa. Posades en remull i, d'aquí, al deshidratador.
-¿?
-Una espècie de forn amb turbo i ventilació. Abans la gent assecava els aliments al sol, a sobre de les pedres. És una de les tècniques més antigues de conservació.
-Fa de xef a domicili, ¿oi?
-Sí, quan els meus clients volen fer una dieta de depuració. I també per a festes, per provar una cosa diferent.
-Ara hi ha una espècie de boom.
-Sí. Però la gent que ho tasta sol dir-me que les seves digestions milloren. Que tenen més energia i dormen millor.
Notícies relacionades-¿No hi ha una mica d'esnobisme en això?
-Bé, s'ha posat de moda des que famosos com Penélope Cruz i Sting han optat per aquest estil d'alimentació sana. Jo tinc com a clientes les dones de tres futbolistes del Bayern Munic.
- Fenomen en auge La venda a pes de 'caixes sorpresa' d'Amazon arriba al centre de Barcelona: "És com una loteria"
- Universitat Més de 250 professors universitaris exigeixen a la UB que investigui el cas Ramón Flecha
- MUNDIAL DE CLUBS Luis Enrique ignora Mbappé: «Soc soci culer, per això sempre em motiva jugar contra el Madrid»
- Previsió meteorològica Catalunya, en alerta per fortes pluges: aquestes són les zones on més pot ploure
- Detingut per matar d’una punyalada un multireincident al Prat de Llobregat per una venjança
- Infraestructures La Zona Franca invertirà 40 milions en la seu de Salut Pública de BCN
- Transports El Govern facilita la venda de Talgo a Sidenor amb l’entrada de la SEPI
- Junta general Inditex obrirà botigues a l’Iraq i inverteix en l’‘start-up’ Theker Robotics
- Tempesta judicial i política L’UCO busca diners de la trama Cerdán en feixos de bitllets amagats
- Els riscos de la xenofòbia Llibertat per als còmplices Un detingut a Mataró per incitar la "cacera" de migrants a Múrcia