Crisi sanitària internacional

L'infermer britànic que va superar l'Ebola torna a Sierra Leone

Després de vèncer la malaltia el sanitari és immune, tot i que no és clar durant quant temps

1
Es llegeix en minuts

Will Pooley, l'infermer britànic que va superar l'Ebola després d'haver-se infectat a Sierra Leone, ha afirmat avui que aquest país afronta "una verdadera emergència" i s'ha mostrat "encantat" de tornar allà a reprendre la seva feina de voluntari des d'aquest dilluns, en declaracions difoses per la BBC.

El sanitari, de 29 anys, es va infectar del virus mentre col·laborava amb els malalts del país africà i va ser repatriat el 24 d'agost al Regne Unit en un avió militar britànic per rebre tractament amb el fàrmac ZMapp en una unitat especial de l'hospital londinenc Royal Free Hospital.

Després de superar l'Ebola, Pooley, natural de la localitat d'Eyke (al comtat de Suffolk), reprendrà a partir d'aquest dilluns el seu treball a la capital de Sierra Leone, Freetown, ja que el seu sistema és immune a la malaltia, tot i que no és clar durant quant temps.

"És moltíssim més segur per a mi treballar allà ara del que ho era abans", ha indicat l'infermer anglès a aquest canal.

Notícies relacionades

Durant la seva estada al Regne Unit, després de ser repatriat per rebre tractament, Pooley ha admès la seva "impaciència" per tornar a l'Àfrica a ajudar altres malalts a lluitar contra la malaltia.

Al mateix temps que Pooley ha agraït l'atenció sanitària rebuda a Londres, també ha remarcat que "la verdadera emergència és a l'Àfrica Occidental, i els equips que hi ha allà necessiten tot el suport que se'ls pugui donar".