COMISSIÓ PARLAMENTÀRIA

Salut eleva de 8 a 10 els morts per legionel·la

El brot de Ripollet es va originar en un vehicle de neteja de l'ajuntament

1
Es llegeix en minuts
VÍCTOR VARGAS LLAMAS / BARCELONA

Les persones mortes pel brot de legionel·la que s'ha registrat a Sabadell i Ripollet Ripolletpuja a 10, dos casos més de les anunciades fins ara per la Conselleria de Salut, que dóna per controlats aquests brots. En el cas de Ripollet s'ha identificat el focus de la legionel·la en un vehicle de neteja de la ciutat, segons les dades avançades del Centre Nacional de Microbiologia, a l'espera d'una conformació definitiva quan es cotegi el patró molecular de les mostres humanes i ambientals.

Notícies relacionades

Aquestes són les principals conclusions que ha anunciat el secretari de Salut PúblicaAntoni Mateu, davant la Comissió de Salut del Parlament de Catalunya centrada parcialment en el brot de legionel·la registrat al Vallès Occidental.

Mateu ha informat que a Ripollet s'han registrat quatre defuncions entre els set casos, tres pendents de confirmar. A Sabadell, s'han registrat 41 casos, i en sis dels quals han mort els pacients. Hi ha cinc persones ingressades, 28 donades d'alta i dues que no van ingressar.