TRAGÈDIA DE L'1 DE NOVEMBRE DE 2012

Dimiteix el cap de la Policia Municipal per la seva imputació en el 'caso Madrid Arena'

El jutge considera que Emilio Monteagudo i 15 persones més haurien de ser jutjades per cinc suposats delictes d'homicidi imprudent i 10 de lesions

Dimiteix el cap la Policia Municipal de Madrid per la seva imputació en el ’cas Madrid Arena’. / periodico

2
Es llegeix en minuts

El cap de la Policia Municipal de Madrid, Emilio Monteagudo, ha presentat aquest dilluns la dimissió després de conèixer que el jutge del 'cas Madrid Arena', Eduardo López-Palop, manté la seva imputació en la causaimputació  oberta per la mort de cinc joves per una allau en una festa l'1 de novembre del 2012.

Fonts municipals han informat que el delegat de Seguretat i Emergències de l'Ajuntament de la capital, Enrique Núñez, ha acceptat la dimissió de Monteagudo

El fins aquest dilluns cap de la Policia Municipal deixa el càrrec després de la publicació aquest mateix dilluns de l'acte que manté la imputació de 16 persones en la causa -entre elles, Monteagudo- i considera que haurien de ser jutjades per cinc suposats delictes d'homicidi imprudent i 10 de lesions.

Aquest acte del titular del Jutjat d'Instrucció número 51 de Madrid, datat el 29 d'agost però entregat aquest dilluns a les parts, tanca la investigació del cas i dóna pas a un procediment abreujat.

Després d'expressar el seu respecte per la resolució judicial i traslladar el seu afecte i solidaritat a les famílies de les cinc víctimes, fonts municipals han recordat que el jutge ha aixecat avui la imputació de l'exdelegat de Medi Ambient i Mobilitat de l'Ajuntament de Madrid, Antonio de Guindos; així com de dos responsables municipals més, Fátima Núñez i Alfonso del Álamo.

L'Ajuntament de Madrid iniciarà aquest mateix dilluns el procediment per cobrir el lloc de Monteagudo, de lliure designació, amb la previsió que el seu substitut es conegui en un termini d'"algunes setmanes".

Les mateixes fonts han assegurat que el cos de policia municipal de Madrid mantindrà mentrestant l'activitat habitual dels seus més de 6.300 agents, la "professionalitat" dels quals ha quedat demostrada, segons destaquen, "al llarg de la seva història".

El jutge Palop imputa Monteagudo i 16 persones més per cinc presumptes delictes d'homicidi per imprudència greu i 10 de lesions, mentre que als metges que eren a la infermeria del Madrid Arena -Carlos i Simón Viñals- els imputa tres delictes d'homicidi per imprudència greu professional.

A més, Palop va obrir el novembre de 2013 una peça separada per investigar la cúpula de la Policia Municipal de Madrid per un suposat delicte de falsedat documental en relació amb aquest cas.

Notícies relacionades

Concretament, el jutge intenta esbrinar si Monteagudo i tres comandaments més van poder haver falsificat un document que elevava el nivell de seguretat establert amb motiu de la festa, conegut durant la comissió d'investigació oberta a l'Ajuntament de Madrid arran dels successos.

Després de conèixer-se la investigació, Monteagudo va anunciar que recorreria aquesta peça separada.