Sierra Leone fixa penes de presó per amagar pacients d'Ebola

La nova norma estableix fins a dos anys de presó per castigar aquesta pràctica que, segons l'OMS, contribueix a subestimar el brot de la malaltia

1
Es llegeix en minuts
AGÈNCIES / Freetown

Sierra Leone ha aprovat una llei que pretén imposar penes de fins a dos anys de presó per a qualsevol persona que oculti un malalt d'Ebola, una pràctica que l'Organització Mundial de la Salut (OMS) creu que ha contribuït a una important subestimació de les proporcions del brot actual de la malaltia.

La nova norma, que modifica la llei de salut pública de 1960, va ser aprovada el 22 d'agost i serà entregada ara al president per a la seva promulgació.

L'esmena era necessària per obligar les persones a cooperar amb les autoritats, ha afirmat el legislador Ansumana Jaiah Kaikai, que ha al·legat que alguns residents es resisteixen a aplicar algunes mesures adoptades per lluitar contra l'Ebola, com la construcció de centres d'aïllament a les seves comunitats. "Aquesta esmena té per objecte fer front a aquests colls d'ampolla, va afegir.

El Ministeri de Salut va advertir al juny que era un delicte greu donar refugi a algú infectat amb Ebola.

Temor a l'estigma

Notícies relacionades

Sierra Leone ha estat castigada durament pel brot actual, al registrar-ne almenys 910 casos i causar 392 morts, segons xifres publicades divendres per l'OMS.

El brot més recent a l'Àfrica occidental ha infectat 2.615 persones i n'ha matat 1.427. No obstant, aquestes xifres no recullen tots els casos, en part perquè algunes famílies amaguen els malalts per temor a l'estigma que acompanya el diagnòstic, d'acord amb l'agència de salut de Nacions Unides.

Temes:

Sierra Leone