FENOMEN VIRAL AMB EFECTES AUDIOVISUALS

¿Solidaritat o publicitat?

Estrelles televisives s'han mullat davant les càmeres, una acció que queda a mig camí de la col·laboració i l'autopromoció

Frank Cuesta anima els seus col·legues a fer donatius

EXHIBICIÓ 8 Mila Ximénez (a dalt) i Marta Torné es mullen a la tele.

EXHIBICIÓ 8 Mila Ximénez (a dalt) i Marta Torné es mullen a la tele.

1
Es llegeix en minuts
O. LERÍN / M. DE LUNA
BARCELONA

Des que a mitjans de juliol el golfista Chris Keneddy va reptar la seva cosina Jeanette Senerchia a mullar-se per una causa que ella escollís, el fenomen de tirar-se pel damunt una galleda d'aigua gelada ha triomfat a la xarxa. Potser per un afany d'exhibicionisme -per no deixar passar aquest fenomen viral-, per promoció o, realment, per convicció, famosos espanyols també s'han apuntat a l'#IceBucketChallenge. I entre aquests destaquen les estrelles de la tele que, aprofitant la gran audiència del mitjà, han fet arribar als espectadors la seva peculiar proesa estiuenca.

No obstant, ahir, la presidenta de l'Associació Espanyola d'Esclerosi Lateral Amiotròfica (AdELA), Adriana Guevara, reconeixia que sí, que la gent es mulla, però que no arriben donacions. I ho va confirmar Frank Cuesta. L'herpetòleg més famós de la tele, que no es caracteritza precisament per tenir pèls a la llengua, va llançar un calbot als seus col·legues de professió en una gravació que va penjar a les xarxes socials: «Si es fa, es fa per alguna cosa»«Xavals, faig aquest vídeo de la galleda d'aigua, però el primer que he de dir és que els famosos tenim un ego que no ens cap al cul», afirmava mentre assenyalava el número del compte bancari, sobreimpressionat en tot moment en el vídeo.

Notícies relacionades

Les cadenes tampoc volen mullar-se a l'hora de posar la mà al foc per les seves estrelles. «Es tracta d'un tema privat, encara que ens consta que alguns ja han fet donacions», diu un portaveu de Mediaset. ¿Quant? No ho saben, o no ho diuen. A Atresmedia tampoc obren la boca sobre la qüestió: «Cada membre de l'equip l'ha fet a títol personal».

Seguint l'estela d'actors, esportistes, cantants i famosos diversos, professionals com Sandra Barneda i Joaquín Prat (El programa del verano), Paz Padilla, Raquel Bollo, Carlota Corredera i Mila Ximénez (Sálvame), Yolanda Ramos, Marta Torné, Rocío Carrasco (Hable con ellas), Nando Escribano i Nuria Marín (Cazamariposas), Josep Pedrerol (El chiringuito de jugones), Frank Blanco (Zapeando) i fins i tot l'incombustible Alfredo Urdaci ja s'han sotmès a la remullada. No va ser una casualitat que, ahir mateix, Edurne, presentadora de Todo va bien -en què va participar Guevara-, expliqués al xou com fer el donatiu. No n'hi ha prou de mullar-se.