Arxivat el cas de la presumpta violació múltiple de Màlaga

La jutge considera que no hi ha hagut delicte després de prendre declaració i veure les proves

La jutge arxiva la causa de la presumpta violació a Màlaga perquè no hi ha proves concloents. / ATLAS

1
Es llegeix en minuts

La titular del jutjat d'instrucció número 2 de Màlaga ha decretat aquest dimecres l'arxivament de la denúncia per la presumpta violació d'una noia de 20 anys diumenge passat al recinte firal de Cortijo de Torres de la capital.

La jutge ha pres aquesta decisió al considerar que les declaracions i les proves recollides no poden determinar que s'hagin comès els delictes denunciats, segons ha informat un portaveu del Tribunal Superior de Justícia d'Andalusia (TSJA).

Els tres joves majors d'edat que van ser detinguts per la seva presumpta implicació en l'agressió sexual a la noia a la fira de Màlaga van quedar en llibertat ahir.

La noia va ser trobada diumenge al matí per agents de la Policia Local al carrer Cuevas del Becerro, davant de l'auditori municipal. La noia, encara que desorientada, va poder facilitar la descripció dels seus presumptes agressors, i va assegurar, a més, que un d'ells ho hauria gravat tot amb el seu telèfon mòbil.

Finalment, els agents els van trobar: dos van ser localitzats als voltants del recinte firal, i els altres tres eren a la barriada de La Corta, d'on tots eren veïns.

Imatges del mòbil

Aquest dimarts la jutge va decretar la posada en llibertat amb càrrecs dels tres joves majors d'edat, imputant-los inicialment els delictes de violació i robatori amb violència, ja que, segons sembla, la denunciant va assegurar que li havien pres la bossa i el telèfon mòbil. A més, els va imposar com a mesura cautelar una ordre d'allunyament de la noia.

Notícies relacionades

Pel que fa als dos joves de 17 anys, van ser enviats aquest dilluns a dos centres d'internament després d'haver passat a disposició de la Fiscalia de Menors. La investigació, no obstant, continuava oberta per aclarir si va ser una relació consentida o forçada. Finalment, la magistrada ha decretat l'arxivament de les actuacions contra aquests joves després de visualitzar el contingut dels mòbils incautats als arrestats. 

Les versions dels implicats han estat completament oposades. Mentre que la noia, que treballava en una caseta de la Fira, va assegurar en tot moment que havia estat forçada, dos dels nois van admetre haver tingut relacions amb ella, però consentides. El fiscal va optar per no demanar presó.