L'home amb possible Ebola segueix estable i aïllat a l'hospital d'Alacant

Les proves epidemiològiques realitzades al pacient han estat enviades a l'Hospital Carles III de Madrid i els resultats trigaran un o més dies

Rampa d’entrada al servei d’Urgències de l’Hospital Sant Joan d’Alacant, aquest diumenge.

Rampa d’entrada al servei d’Urgències de l’Hospital Sant Joan d’Alacant, aquest diumenge. / EFE / MANUEL LORENZO

1
Es llegeix en minuts

L'home que aquest dissabte a la nit va ingressar a l'Hospital Sant Joan d'AlacantHospital Sant Joan d'Alacant amb símptomes de poder estar afectat pel virus del Ebola ha passat la nit estable i segueix aïllat en una planta del centre sanitari, segons han informat fonts de la Conselleria valenciana de Sanitat. Es tracta d'un ciutadà nigerià, del qual la Conselleria no ha facilitat l'edat, que presentava els símptomes característics d'aquesta malaltia: febre alta, malestar, vòmits i hemorràgies, segons ha relatat la mateixa font.

"De moment és una sospita, com altres que s'han donat a la Comunitat [Valenciana], i per això s'ha activat el protocol contra l'Ebolaprotocol, però ara s'ha d'esperar el resultat de les proves per saber si es confirma o no que es tracta d'un cas d'aquesta malaltia", ha indicat un portaveu de la Conselleria.

Les proves epidemiològiques realitzades al pacient han estat enviades a l'Institut de Microbiologia de l'Hospital Carles III de Madrid perquè analitzin si corresponen o no amb el virus. Fonts de Sanitat han indicat que les proves poden trigar un o més dies, en funció de si s'ha de fer alguna contraanàlisi.

Evitar el contacte directe

Notícies relacionades

Els professionals de l'Hospital de Sant Joan que atenen aquest pacient han adoptat mesures de protecció per no estar en contacte directe amb el malalt.

L'home nigerià, que anava acompanyat d'una dona que no ha estat tractada com pacient, va ser tractat inicialment a l'Hospital General d'Alacant, encara que l'equip mèdic, al veure els símptomes que presentava, el va traslladar amb mesures especials de seguretat a l'Hospital de Sant Joan, centre de referència per a l'Ebola a la província d'Alacant.