Kenya tanca les seves fronteres als viatgers de països afectats per l'Ebola

El Govern de Nairobi veta l'entrada a les persones procedents de Guinea Conakry, Sierra Leone i Libèria

1
Es llegeix en minuts

Kenya tancarà "temporalment", a partir d'aquest dimarts, l'entrada al país a viatgers de Guinea ConakrySierra Leone i Libèria, en un intent de contenir el virus de l'Ebola, que ja ha matat més d'un miler de persones a l'Àfrica Occidental, segons ha informat el Ministeri de Salut.

"La suspensió exclourà els professionals de la salut que recolzen els esforços per contenir el brot i els ciutadans kenyans que tornin a casa des d'aquests tres països", ha explicat el ministre de sanitat kenyà, James Macharia, en un comunicat difós dissabte a la nit. No obstant, ha precisat, "aquests passatgers se sotmetran a un control exhaustiu i seran posats en quarantena si és necessari".

A tots els ports d'entrada

La mesura, que es farà efectiva aquest dimarts a la mitjanit, s'aplicarà en tots els ports d'entrada a Kenya i afectarà els passatgers que viatgin des d'aquests tres països africans. No obstant, els viatgers procedents de Nigèria, país que ja compta amb quatre morts per Ebola, queden exclosos d'aquesta mesura.

Després de la decisió del Ministeri de Salut, la principal aerolínia kenyana, Kenya Airways, també ha anunciat que, a partir de dimarts, suspendrà els vols a Sierra Leone i Libèria.

Notícies relacionades

"Kenya Airways vol confirmar que complirem el consell de suspendre les nostres operacions de vols comercials a Libèria i Sierra Leone temporalment", va anunciar l'aerolínia en un comunicat.

"Emergència pública"

Les autoritats kenyanes asseguren haver pres aquesta decisió després que l'Organització Mundial de la Salut (OMS) declarés el brot d'Ebola com una "emergència pública sanitària" d'abast internacional i advertís de la possibilitat d'una propagació internacional del virus.

Temes:

Kenya Ebola