ACCIDENT AERI

Localitzades a Mali les restes de l'avió de Swiftair

L'aparell ha estat trobat a uns 80 quilòmetres al sud-est de la ciutat de Gossi, prop de la frontera amb Burkina Faso

La nau, amb 116 persones a bord, s'ha "desintegrat totalment"

El ministre de Transports d’Algèria, Amar Ghoul, presideix la reunió de la unitat de crisi a l’aeroport d’Alger.

El ministre de Transports d’Algèria, Amar Ghoul, presideix la reunió de la unitat de crisi a l’aeroport d’Alger. / EFE / STR

1
Es llegeix en minuts

França ha confirmat aquest divendres a primera hora el que ahir a la nit ja avançava el Govern de Burkina Faso, que s'han localitzat a la regió de Gossi, al sud de Mali, les restes "totalment desintegrades" de l'avió de l'espanyola Swiftair operat per Air Algérie, que volava entre Ouagadougou i Alger amb 116 persones (entre elles, 51 francesos) a bord. No hi ha supervivents. L'Elisi ha enviat militars a la zona per garantir la seguretat i recopilar els primers elements sobre el sinistre.

En un comunicat, l'Elisi assenyala que les restes de l'aparell s'han localitzat aquesta nit passada prop de la frontera de Burkina Faso, i que ha estat "clarament identificat malgrat el seu estat desintegrat". "S'ha enviat un destacament militar al lloc" per verificar la seguretat i "recollir els primers elements d'informació".

El president francès, François Hollande, com va fer abans el seu ministre d'Exteriors, Laurent Fabius, ha explicat que es va perdre el contacte amb l'avió quan feia uns 40 minuts que havia començat el vol, poc després que el capità demanés un canvi de ruta per les difícils condicions meteorològiques. Fabius ha assenyalat que "no es pot excloure cap hipòtesi", al ser preguntat sobre la possibilitat d'una acció terrorista, i ha puntualitzat que "l'única certesa que tenim és l'alerta meteorològica".

Investigació en marxa

Abans de la confirmació francesa, el cap de l'Estat Major de Burkina Faso, el general Gilbert Diendere, ja havia informat de la troballa a uns 80 quilòmetres al sud-est de la ciutat maliana de Gossi, pròxima a la frontera amb Burkina Faso, ha declarat Diendere als periodistes, citant com a fonts habitants d'aquesta zona que van veure com s'estavellava l'aeronau.

Notícies relacionades

"Creiem que és una font fiable, perquè [la seva informació] es correspon amb les últimes imatges de l'avió en els radars abans de perdre's el contacte amb el control aeri", ha declarat el general a Ouagadougou. L'avió va caure a la citada zona desèrtica, al voltant de les 01.50 hora local (les 03.50 hora peninsular espanyola), segons les fonts de les autoritats burkineses, ha precisat Diendere.

"En aquests moments, estem recopilant tota la informació tècnica per poder comprendre més bé què ha passat per informar les cancelleries presents a Ouagadougou i les famílies dels passatgers", ha afegit el general.