Localitzada a Mali una de les caixes negres de l'avió de Swiftair

El ministre de l'Interior francès diu que el mal temps "és la hipòtesi més probable" del sinistre

Un equip internacional d’emergències intentarà arribar fins al lloc del sinistre. / TWITTER / ATLAS

1
Es llegeix en minuts

El president francès, François Hollande, ha anunciat que les tropes franceses desplaçades a la zona de l'accident de l'avió de Swiftaire han localitzat una de les caixes negres de l'aparell. "S'ha trobat una caixa negra i ara és traslladada a la ciutat de Gao", ha comentat Hollande. Un destacament de l'Exèrcit francès s'ha desplaçat al lloc on l'aparell va impactar contra el terra per protegir les restes de l'avió a fi que es pugui fer una investigació dels fets.

Hores abans, el  ministre francès d'Interior, Bernard Cazeneuve, ha assenyalat aquest matí que les condicions meteorològiques "són la hipòtesi més probable" per explicar l'accident l'avió de Swiftair, que  dijous es va estavellar amb 116 persones a bord a Mali quan feia un vol entre Ouagadougou i Alger.

El Govern francès està treballant sobre les causes de l'accident ja que la meitat del passatge era originari d'aquest país. "Creiem que aquest avió va caure per raons relacionades amb les condicions meteorològiques; aquesta és la hipòtesi més probable", ha comentat el ministre. No obstant, no ha volgut descartar cap altra possibilitat. "Cap hipòtesi es pot descartar fins que els resultats de la investigació estiguin sobre la taula". A la imatge de sota, una captura de satèl·lit de la situació meteorològica de la zona en el moment de l'accident.

Notícies relacionades

Això sí, Cazeneuve ha assenyalat que tot indica que l'avió va esclatar a l'impactar amb el terra i no en ple vol, un element que podia portar a pensar en un atac terrorista o en un abatiment amb un míssil.

A primera hora d'aquest matí, el Govern francès ha confirmat que les restes de l'avió s'han localitzat a la regió de Gossi, al sud de Mali. L'aparell està "totalment desintegrat".