PER COMPRAR UN REGENERADOR CEL·LULAR

La Fundació Josep Carreras recapta 49.768 euros contra la leucèmia

300 persones han participat en la campanya 'La màquina màgica' amb accions simultànies a 39 províncies

Representació de la ’màquina màgica’ per malalts de leucèmia i les seves famílies.

Representació de la ’màquina màgica’ per malalts de leucèmia i les seves famílies. / ALBERT BERTRAN

1
Es llegeix en minuts

La Fundació Josep Carreras ha recaptat 49.768 euros contra la leucèmia amb la campanya la 'Màquina Màgica', per mitjà de la qual els ciutadans podien enviar un SMS solidari per aportar fons amb què adquirir un separador cel·lular d'última generació.

Segons ha informat la fundació en un comunicat, la campanya ha superat els seus objectius, ja que el separador, que es destinarà a l'Institut d'Investigació contra la Leucèmia Josep Carreras, està valorat en 38.500 euros.

La resta dels diners es destinaran a adquirir equipaments de laboratori per als dos campus de l'institut, que treballen principalment en la investigació de les síndromes mielodisplàsiques, la leucèmia limfoblàstica aguda pro B del lactant i l'estudi dels mecanismes que transformen la síndrome mielodisplàsica en leucèmia mieloide aguda.

Posada en escena

La iniciativa de la 'Màquina Màgica' s'ha representat simbòlicament aquest dissabte a la plaça dels Àngels de Barcelona, on uns 50 pacients de leucèmia i els seus familiars han introduït globus amb forma de SMS en una 'màquina màgica'.

En total, 296 pacients, expacients i familiars de leucèmia, limfoma, mieloma múltiple i altres malalties hematològiques malignes han fet representacions similars a 39 províncies espanyoles.

Notícies relacionades

Cada any es detecten 5.000 nous casos de leucèmia a Espanya. No obstant, els avanços mèdics permeten que 3 de cada 4 menors superin la malaltia, enfront d'1 de cada dos en adults. Els índexs de recuperació s'aproximen al 80% en nens i adolescents mentre que entre els més grans de 18 anys el percentatge oscil·la en el 50%.