Trobat un diamant blau de 122,52 quirats en una mina sud-africana

La pedra es podria convertir en la joia més valuosa del món després de ser tallada

Els diamants Cullinan III i Cullinan IV, pertanyents a la Corona britànica, trobats a la mina sud-africana homònima.

Els diamants Cullinan III i Cullinan IV, pertanyents a la Corona britànica, trobats a la mina sud-africana homònima.

1
Es llegeix en minuts

L'empresa sud-africana Petra Diamonds ha anunciat que ha extret de la mina de Cullinan, un "excepcional" diamant blau de 122,52 quirats, que es podria convertir en la pedra preciosa de més valor del món. La gemma serà analitzada per establir-ne el potencial valor comercial abans d'introduir el diamant en el mercat, cosa que no es produirà abans del tancament financer anual de la companyia, el 30 de juny vinent.

La companyia destaca que la raresa d'aquest diamant blau, així com la seva magnitud, fan que la troballa sigui molt significativa. La mina de Cullinan és la font més important de diamants del món. Des que Petra va adquirir aquesta mina el 2008, ha trobat un important nombre de diamants blaus. La mina està situada a 37 quilòmetres al nord-est de Pretòria (Sud-àfrica) i n'ha sortit el diamant més gran que s'hagi trobat mai, un de 3.106 quirats conegut com 'La primera estrella d'Àfrica", que va ser extret el 1905 i que forma part de les joies de la Corona Britànica, que es guarden a la Torre de Londres.

Cullinan és coneguda perquè s'hi troben amb freqüència diamants de més de 10 quirats. En total, ha produït més de 750 gemmes de més de 100 quirats; 130 de més de 200 quirats de pes i prop d'un quart de tots els diamants de més de 400 quirats del món.

Notícies relacionades

Des que Petra va adquirir la mina el 2008 ha produït diversos diamants blaus, com un de 39,9 quirats que va ser venut per 8,8 milions de dòlars (6,5 milions d'euros) el 2008 o un diamant 'fancy' de 26,6 quirats que es va vendre per 9,49 milions de dòlars (gairebé 7 milions d'euros) a la casa de subhastes Sotheby's el 2009 i que, fins ara, ha estat el diamant blau 'fancy' més car venut en una subhasta.

L'últim dels grans diamants venuts procedents d'aquesta mina va ser un de 29,6 quirats, que es va vendre per 25,6 milions de dòlars (18,86 milions d'euros) el febrer del 2014.