PROTESTA CONTRA LA POLÍTICA EDUCATIVA

El docent balear Jaume Sastre abandona la vaga de fam després de 41 dies

En les últimes hores els metges l'havien advertit del seriós risc que suposava allargar més la seva protesta

1
Es llegeix en minuts

El docent balear Jaume Sastre ha abandonat aquest dilluns a la tarda la vaga de fam que seguia des de fa 41 dies en contra la política educativa del govern de José Ramon Bauzà. En les últimes hores, els metges de Sastre l'havien advertit del seriós risc que suposava allargar més la seva protesta i l'emplaçaven a abandonar la vaga, que ha quedat suspesa a les quatre de la tarda, a la mateixa hora que la va iniciar el 8 de maig.

A partir d'ara, durant els primers dies Sastre es recuperarà a la Casa Llarga de Mallorca sota la supervisió dels facultatius mèdics. Malgrat parar la vaga de fam, ha anunciat que es portaran a terme noves accions el curs que ve perquè "el conflicte s'ha fet més crònic".

Notícies relacionades

En un comunicat, el gabinet de crisi, format per familiars i persones designades per Sastre, ha agraït els "milers de suports i solidaritats" rebuts per al mestre balear "des de les més diverses i llunyanes procedències".

També ha denunciat "l'actitud sorda" del president balear, a qui han acusat d'estar "obstinat a desatendre una proposta tan sensata i senzilla com la d'optar per la via del diàleg i del consens en matèria educativa" i ha reivindicat la seva defensa d'una "escola digna, de qualitat i en català". Així mateix, ha rebutjat la "politització, les imposicions, els expedients, les sancions i els abusos de la Conselleria d'Educació".

Temes:

Vaga de fam