A L'ESTIU

El Prat cobrarà per aparcar en la platja

La tarifa serà d'1,5 euros l'hora, excepte per a vehicles matriculats al municipi, que no pagaran

1
Es llegeix en minuts

L'Ajuntament del Prat cobrarà aquesta temporada d'estiu per aparcar a la zona de la platja una tarifa d'1,5 euros l'hora, segons ha informat el consistori.

Els vehicles matriculats al Prat i que estiguin al dia en el pagament dels impostos disposaran d'un distintiu especial que els permetrà aparcar sense pagar.

El ple municipal de l'ajuntament ha aprovat que l'obtenció d'aquest distintiu sigui gratuïta, encara que inicialment s'havia plantejat que els propietaris de vehicles paguessin una taxa de tres euros a l'any per costejar les despeses d'elaboració de l'etiqueta.

L'Ajuntament del Prat manté negociacions amb AENA per poder disposar de tres zones que s'utilitzen com a estacionament a la zona de la platja que són propietat de l'ens que gestiona l'aeroport.

A la zona de la platja hi ha actualment 1.500 places d'aparcament, una part de les quals estan en tres espais propietat d'AENA i que cada any l'empresa havia cedit al consistori perquè les habilités com a zona d'aparcament.

Notícies relacionades

"El fet d'habilitar una zona de pagament en aquest espai ens obliga a firmar un conveni amb AENA, que és en el que ara estem treballant", segons ha explicat en el ple el tinent d'alcalde de Serveis Centrals i Economia, Rafael Duarte.

Segons Duarte, actualment un 60% dels vehicles que estacionen al litoral del Prat procedeixen de ciutats de l'entorn.