POLÈMICA ACTUACIÓ POLICIAL

Cessat un cap dels antiavalots pel fiasco policial del 22-M

Cosidó admet errors de "coordinació" en els incidents posteriors a la marxa

El director general de la Policia, Ignacio Cosidó, anuncia la destitució del cap dels antiavalots / ATLAS

1
Es llegeix en minuts
MANUEL VILASERÓ / MAYKA NAVARRO / Madrid

El director general de la Policia, Ignacio Cosidó, ha assumit aquest dimecres al Congrés que hi va haver "errors de coordinació a l'hora de transmetre les ordres" en els incidents registrats el 22-M, i això, segons ha dit, va provocar "un nombre de ferits inacceptable", i ha anunciat el cessament del cap de la Primera Unitat de la UIP, és a dir, les unitats d'antiavalots amb base a la Comunitat de Madrid.

El comandament destituït és l'inspector Javier Virseda, que a penes feia uns mesos que ocupava el càrrec des que va arribar del seu destí a Màlaga de la mà de l'actual comissari general de Seguretat Ciutadana, Florentino Villabona, un altre dels assenyalats pels sindicats policials com a responsable del que va passar juntament amb el destituït i el responsable a nivell nacional de les UIP.

Notícies relacionades

Cosidó ha anunciat aquest cessament tot i que, segons ha anunciat, la investigació interna oberta per la Policia per aclarir el comportament de l'operatiu en el 22-M s'arxivarà "sense poder individualitzar possibles irresponsabilitats". "S'ha conclòs que el desplegament va ser correcte, l'esdeveniment social va ser afrontat per un nombre idoni de policies amb informació suficient", afegeixen les conclusions d'aquesta informació reservada.

El director general de la Policia ha anunciat la compra urgent de material antiavalots més resistent per fer front al "salt qualitatiu" en l'escalada de la violència.