Marxa per la Dignitat

Onze detinguts en una operació policial contra els radicals del 22-M

Tots els arrestos s'han portat a terme a Madrid

1
Es llegeix en minuts

Onze persones han estat detingudes i nou més imputades en una operació policial que es porta a terme contra els radicals que van protagonitzar els incidents i les agressions a la policia després de la Marxa per la Dignitat celebrada el 22 de març, que es va saldar amb 21 detinguts i 67 policies ferits.

Segons han informat fonts policials, totes les detencions s'han portat a terme a Madrid en la primera fase de l'operació Puma 70, en al·lusió al grup d'antiavalots que va patir les agressions més grans al passeig de Recoletos.

Entre els detinguts en aquesta operació, portada a terme per la Brigada d'Informació, hi ha anarquistesantifeixistes i 'bukaneros', als quals s'imputen delictes de desordres públics, atemptat a l'autoritat i lesions.

Segons les fonts policials, per a la identificació dels detinguts i imputats ha estat determinant la col·laboració ciutadana.

Entre els detinguts n'hi ha un que portava un senyal de trànsit, així com el que va atacar amb pedres un agent a qui prèviament li havien tret el casc.

Un dels detinguts en aquesta operació ja és a la presó.

Es tracta del jove a qui el 24 de març el jutge va decretar presó provisional a l'imputar-lo per un delicte de lesions contra un policia, atemptat contra agent de l'autoritat i desordres públics.

Notícies relacionades

Els altres 18 detinguts majors d'edat que van passar a disposició del Jutjat d'Instrucció número 30 han quedat en llibertat, encara que amb imputacions pels delictes d'atemptat a agent de l'autoritat o desordres públics.

En els disturbis que van tenir lloc a Madrid després de les Marxes de la Dignitat van resultar ferides un total de 101 persones, de les quals 67 eren policies.