SUCCÉS A MADRID

L'atracció fatal de Lorena

La higienista que va intentar assassinar la dona de Paco González va contractar abans tres sicaris perquè fessin la feina

La noia va conèixer el periodista quan va assistir com a públic al seu programa

L’escenari 8 Agents de la policia científica de la Guàrdia Civil analitzen el lloc dels fets, dimecres.

L’escenari 8 Agents de la policia científica de la Guàrdia Civil analitzen el lloc dels fets, dimecres. / EFE / JUAN CARLOS HIDALGO

4
Es llegeix en minuts
MAYKA NAVARRO
MADRID

Lorena Gallego Fernández va conèixer el periodista Paco González el 2011, quan va assistir com a públic a l'emissió de l'espai Tiempo de Juego de la COPE. Va tornar als estudis diverses vegades més i «per pena», segons va declarar el comentarista a la Guàrdia Civil, va deixar que la noia, higienista dental, acompanyés l'equip en un parell d'ocasions a prendre unes copes a l'acabar el programa. La situació se'n va anar de mare. Lorena aprofitava qualsevol ocasió per declarar el seu amor al periodista, en persona i a través del correu de l'emissora. «Vaig haver d'aturar-li els peus en diverses ocasions», va declarar, abatut, l'home als agents.

A partir de llavors la passió de Lorena pel periodista es va transformar en obsessió, en una bogeria que la va portar a finals de l'any passat a contactar amb tres sicaris per encarregar-los l'assassinat de Maite, la dona de Paco González.

Lorena, de 25 anys, i el seu nòvio, Iván Trepiana Palao, de 31,  van ser detinguts dimecres a Boadilla després d'intentar assassinar la dona del periodista. Ahir a la nit van declarar davant la Guàrdia Civil. La dona del comunicador continua hospitalitzada i es recupera de les ferides d'arma blanca que va rebre a l'enfrontar-se a l'agressora.

30.000 euros per matar-la

Abans de decidir-se a assassinar amb les seves pròpies mans la dona de Paco González, Lorena va contractar uns sicaris, dos russos i un búlgar. Però no va ser ella la que s'hi va entrevistar. Fa un any i mig, la jove de Laguna del Duero (Valladolid) va conèixer en una xarxa social Iván, un jove donostiarra, en atur, que va caure rendit davant la higienista. Va embogir per Lorena fins al punt d'ajudar-la en el seu esbojarrat pla.

Iván va anar a la cita amb el búlgar i els dos russos. Els va prometre 30.000 euros. Els va entregar un informe detallat dels moviments de Maite. La mateixa Lorena va fer els seguiments de la dona, va anotar horaris, models de vehicles i adreces. Els sicaris van exigir un avançament. Els van donar 10.000 euros. Però van desaparèixer amb els diners sense fer res.

No obstant el búlgar li va explicar l'encàrrec a un amic. Aquest, conegut d'un subinspector de la Policia Nacional, va traslladar la història a l'investigador, que va redactar un informe amb els fets. Com que la família de Paco González viu a Las Rozas, la policia va derivar la informació a la Guàrdia Civil.

Llavors es va iniciar una investigació que va coincidir amb dos fets. Paco González va començar a rebre amenaces de mort telefòniques, i un correu electrònic en què se l'advertia que matarien la seva dona i que adjuntava la foto d'un home: Iván. El 14 d'octubre de l'any passat, el periodista va presentar una denúncia a la Guàrdia Civil de Las Rozas denunciant les amenaces.

El búlgar va ser identificat i detingut. Va passar a disposició judicial i va quedar en llibertat amb càrrecs i l'obligació de firmar dos cops al mes als jutjats. Aquells dies, els investigadors van realitzar vigilàncies a la família de Paco González per descobrir si hi havia alguna amenaça en el seu entorn. Va donar negatiu.

La situació es va relaxar fins dimecres, quan Lorena i Iván van decidir matar Maite. Van comprar dues grans navalles i es van dirigir en un Ford Fiesta fins a Boadilla. Van aparcar a les portes del cementiri de Majadahonda i a peu es van acostar al col·legi en què Maite deixava cada matí el seu fill petit. María, la filla gran, es va quedar al cotxe. Quan la mare va tornar Iván va entrar per la part posterior del cotxe i, acostant la navalla al coll de Maite, li va ordenar que continués. A 800 metres li va dir que frenés perquè Lorena pugés al cotxe. En aquell moment, mare i filla es van regirar contra els seus agressors. María li va prendre la navalla a l'home i Maite va forcejar amb la dona.

La vergonya del pare

Notícies relacionades

María va poder fugir i va aturar una furgoneta que conduïa Jesús Barrante, treballador del Centre Integral Caní de Majadahonda. L'home, expert en taekwondo, es va dirigir al cotxe després de veure com Lorena li clavava una punyalada al tòrax a Maite. Primer va reduir d'un cop de puny Iván, a qui ja havia desarmat María. Tot seguit va tancar de cop la porta del cotxe i li va enganxar la cama, cosa que va obligar Iván a fugir coixejant. A continuació Lorena va abandonar l'escena i va deixar les dues dones sagnant i malferides, però amb el coratge de tornar a pujar al cotxe i anar fins a l'hospital. Antonio, un altre veí, va controlar els agressors quan fugien i va anar relatant per telèfon a la Guàrdia Civil per on anaven i com vestien, actuació que en va facilitar la detenció.

Ahir a la nit, en una entrevista a la televisió, el pare de Lorena, avergonyit, va demanar perdó i va reconèixer que la seva filla li havia confessat: «Papa, estic enamorada. És l'home de la meva vida».