El PSOE acusa Wert de convertir els Erasmus en un "privilegi"

Els socialistes recorden que la UE ha ampliat la dotació per al programa

1
Es llegeix en minuts

El PSOE ha criticat aquest dimecres que el ministre d'Educació, José Ignacio Wert, hagi retallat el pressupost per a Erasmus del curs que ve o que les estades es redueixin a sis mesos, i ha considerat que així es converteix aquest programa europeu de mobilitat universitària en privilegi d'uns quants.

La secretària d'Educació i Cultura del PSOE, Mar Villafranca, ha assenyalat en un comunicat que "l'únic responsable que hi hagi menys becaris Erasmus, amb menys ajudes i amb menys mesos d'estada és el ministre Wert".

"Al final s'ha confirmat que la UE augmenta la seva aportació a Espanya per al programa Erasmus, mentre que el pressupost del Govern disminuirà fins als 18 milions d'euros, i per tant l'únic responsable que hi hagi menys becaris, amb menys ajudes i amb menys mesos d'estada és el ministre Wert", ha dit.

Per Villafranca, les declaracions de la secretària d'Estat d'Educació, Monserrat Gomendio, justificant que es manté el nombre de beneficiaris mitjançant la reducció en els mesos d'estada, "és un exercici de cinisme que intenta ocultar grollerament que el ministeri ha ofegat el programa Erasmus i que l'ha convertit en un privilegi per a uns quants". Al seu parer, "és intolerable que els alumnes espanyols només tinguin l'oportunitat de fer mig curs en una universitat europea, i que acabar el curs complet, com sí que passa a la resta de països de la UE, sigui un privilegi a l'abast de qui ho pugui pagar".

Notícies relacionades

Villafranca veu les novetats en aquest programa com "un pas més en la degradació de la igualtat d'oportunitats en l'educació perpetrada pel Govern de Rajoy".

Ha anunciat que aquest assumpte serà objecte del control parlamentari per part dels socialistes, que portaran a terme iniciatives destinades a "garantir que els alumnes espanyols puguin disfrutar de les estades Erasmus en igualtat de condicions que la resta d'alumnes europeus".