ÈXIT DE LA MOBILITZACIÓ CIUTADANA

L'alcalde de Burgos anuncia la paralització definitiva de les obres del bulevard de Gamonal per impossibilitat de continuar

Javier Lacalle considera que "el bulevard no ha sigut el problema" dels disturbis produïts al barri, sinó "l'excusa"

Cessament definitiu de les obres de Gamonal. / periodico

1
Es llegeix en minuts

L'alcalde de Burgos, Javier Lacalle, ha anunciat aquest divendres la paralització definitiva de les obres per transformar en bulevard el carrer Vitoria del barri de Gamonal per "impossibilitat" de continuar amb el projecte.

Així ho ha explicat en una roda de premsa en què ha defensat que "és molt més important la convivència" dels veïns que "60, 50 o 40 obres", encara que ha advertit que "el bulevard no ha sigut el problema" dels disturbis produïts al barri, sinó "l'excusa".

Després d'aquest anunci, Lacalle ha explicat, en declaracions recollides per Europa Press, que dilluns començarà l'arranjament del carrer, que està parcialment aixecat per l'inici de les obres per al bulevard, per tornar-lo al seu estat inicial.

El regidor burgalès ha defensat que l'abandonament d'aquest projecte "no és un fracàs, sinó al contrari", perquè "quan no es pot portar a terme per una impossibilitat física, no canvia de cap manera la voluntat política".

No obstant, entén que "es perd una transformació i una millora molt important" per als veïns de Gamonal que "milloraria la qualitat de vida de tot l'entorn". "Hem entès el missatge i en aquesta línia seguirem treballant per millorar la ciutat", ha confessat, i després ha postil·lat que la paralització del projecte suposa "una ocasió perduda".

Autocrítica

Notícies relacionades

Pel que fa a la possibilitat que Lacalle s'hagués plantejat dimitir, l'alcalde ha sentenciat que "si cada vegada que un alcalde es troba amb un problema hagués de dimitir, no hi hauria alcaldes a Espanya". No obstant, ha admès que de tot el que ha passat "s'ha de fer autocrítica" perquè " es pot haver fet malament alguna cosa", però no ha aclarit el què.

Javier Lacalle també ha negat "pressions" per part del seu partit, i fins i tot ha destacat el "suport total" brindat pel PP, "especialment" per la Direcció regional. L'alcalde, que ha comparegut al Foro Evolución de la capital acompanyat de tots els regidors del seu grup municipal, ha recordat les "coaccions" sofertes per les empreses adjudicatàries i ha advertit que "si es produïssin actes violents en les pròximes hores, ningú ho podria relacionar ja amb el bulevard".