Els veïns del Gamonal acorden parar les protestes

L'assemblea veïnal opta per crear grups de treball i mantenir les mobilitzacions

1
Es llegeix en minuts

El barri de Gamonal a Burgos s'ha despertat aquest dijous sense concentracions veïnals per primera vegada des que van començar les protestes contra la construcció del bulevard del carrer Vitoria.

Aquesta circumstància es deu a l'acord a què es va arribar a l'assemblea veïnal de dimecres per modificar el calendari de les mobilitzacions veïnals i així prolongar les protestes en el temps. Aquest acord inclou la creació de grups de treball i la paralització de les concentracions a primera hora del matí per impedir l'entrada de maquinària i personal a les obres, tal com ha passat al llarg dels últims dies.

Des del col·lectiu veïnal, no es confia en el compromís en relació amb les intervencions del bulevard adquirit per l'alcalde burgalès, Javier Lacalle, i per això part de les reivindicacions se centraran a demanar la dimissió de l'alcalde.

Al costat de les obres del bulevard continuen muntades les carpes improvisades pels veïns per aixoplugar-se del fred i la pluja, en què s'han instal·lat diverses pancartes contra la corrupció i amb lemes com 'Lacalle dimisió' i 'Gamonal no vol bulevard'.

Notícies relacionades

L'última manifestació convocada pel moviment assembleari aquest dimecres va congregar més de 5.000 persones per demanar l'alliberament dels detinguts en els disturbis que es van registrar al populós barri dilluns passat i la paralització total de les obres del bulevard.

A Madrid, mentrestant, la Policia Nacional ha posat a disposició de la Fiscalia els tres menors detinguts pels incidents que van tenir lloc després d'una concentració a la Puerta del Sol en suport al barri burgalès de Gamonal, mentre que segueixen en dependències policials els altres onze arrestats.