Centenars de veïns tornen a ocupar el bulevard del Gamonal després de la suspensió de les obres

Els manifestants s'han instal·lat amb carpes per mantenir la protesta

Cinquena nit de protestes al barri de Gamonal a Burgos. / periodico

1
Es llegeix en minuts

Més d'un centenar de persones s'ha concentrat al barri de Gamonal de Burgos, al costat de les obres del bulevard, malgrat l'anunci de l'ajuntament de paralitzar temporalment les obres.

Des d'aquest dimecres a les 6.30 hores, els manifestants s'han instal·lat en carpes improvisades fins on alguns veïns s'han acostat per traslladar-los el seu suport davant les reivindicacions.

En el lloc de la protesta també s'han instal·lat diverses pancartes demanant la dimissió de l'alcalde burgalès, Javier Lacalle, i contra la corrupció.

La intenció del moviment assembleari és mantenir les protestes de manera indefinida al populós barri.

Fiança per als detinguts

Notícies relacionades

Mentrestant, la jutge del Jutjat d'Instrucció número 3 de Burgos ha acordat la presó provisional amb fiança de 3.000 euros per a quatre dels joves acusats de desordres públics i danys en els altercats al barri de Gamonal durant la tarda nit de dilluns passat.

Els altres dos detinguts dilluns, que també van passar ahir a la tarda a disposició judicial, han quedat en llibertat provisional amb l'obligació de comparèixer al Jutjat els dies 1 i 15 de cada mes. Tots dos són acusats de desordres públics i danys. Tots ells són homes que acrediten domicili a Burgos.