L'Ajuntament de Burgos paralitza les obres del bulevard

L'alcalde es compromet a crear un grup de treball per buscar més consens en el projecte urbanístic

Els veïns contra les obres del carrer Vitoria de Burgos. / periodico

2
Es llegeix en minuts

L'Ajuntament de Burgos ha decidit paralitzar les obres del bulevard de la carrer Vitòria, projecte que suscitava el rebuig de diferents col·lectius socials, polítics i veïnals i que ha estat la causa dels disturbis que hi ha hagut des de divendres passat al barri de Gamonal.

Així ho ha anunciat aquesta tarda l'alcalde de la ciutat, Javier Lacalle, que ha assenyalat a més que es crearà un grup de treball per buscar més consens al voltant del projecte.

Milers de persones

La paralització de les obres arriba arran de les protestes de milers de persones, incidents i una quarantena de detinguts. L'alcalde de Burgos, Javier Lacalle, ha anunciat aquesta paralització obligat per la pressió ciutadana. Ha afirmat que "s'obre un parèntesi" que no hauria d'anar més enllà dels 15 o 20 dies en què s'hauria de crear una comissió per estudiar el projecte.

En la comissió participaran els grups polítics municipals, les associacions de veïns --també les contràries al projecte-- i tècnics del consistori.

Línies vermelles

Preguntat pels periodistes sobre l'abast o possibles límits d'aquesta comissió, l'alcalde ha dit que "no és moment per parlar de línies vermelles, sinó d'ampliar acords i un consens en què l'ajuntament fa dos anys que treballa i que ha suposat diverses modificacions del projecte inicial per incloure-hi suggeriments i al·legacions de particulars i col·lectius". "Per l'ajuntament l'important és el màxim benestar per a cada ciutadà de Burgos i això està per sobre de 50 obres", ha assegurat Lacalle.

Tensions

L'alcalde s'ha mostrat convençut que, amb aquesta decisió, es paralitzaran les tensions dels últims dies i ha demanat responsabilitat a totes les parts que s'hi hagin pogut veure implicades, però també als usuaris de xarxes socials que ha assegurat que aquests dies han dit, en alguns casos, moltes inexactituds al voltant d'aquest assumpte.

Imatge negativa

Notícies relacionades

Lacalle ha lamentat també la imatge negativa que s'hagi pogut donar de Burgos i els burgalesos, que ha insistit que no es correspon amb la realitat. El regidor ha lamentat la paralització de les obres provocada perquè no s'ha pogut garantir durant aquests dies la seguretat dels equips i el personal de les empreses adjudicatàries de l'obra.

Danys

El vicealcalde, Ángel Ibáñez, ha afirmat que l'avaluació de danys que ha fet l'ajuntament només en mobiliari i béns públics pels disturbis dels últims dies supera els 50.000 euros. Ha recordat que a aquesta quantitat s'hi haurien de sumar els danys en efectes de la mateixa empresa i els que s'han produït en altres béns privats com són les sucursals d'entitats bancàries de la zona que han resultat danyades.