PROTESTA PER UNA OBRA POLÈMICA

Rajoy espera que els incidents de Burgos "acabin amb certa celeritat"

El president del Govern no creu que protestes d'aquest tipus es puguin generalitzar

1
Es llegeix en minuts
GEMMA ROBLES / Washington (enviada especial)

El president del Govern, Mariano Rajoy, no compta que protestes com les que s'han viscut a Burgos per la construcció d'un polèmic bulevard al carrer Vitoria del barri de Gamonal es puguin generalitzar a Espanya. La mobilització de milers de persones per impedir aquesta obra, amb incidents i amb gairebé quaranta detinguts, ha portat l'alcalde de la ciutat, Javier Lacalle, a paralitzar el projecte, almenys de moment.

Notícies relacionades

"Hauria preferit que no s'haguessin produït [els incidents] i espero que acabin amb certa celeritat", ha respost el president a preguntes dels periodistes espanyols, amb qui ha mantingut una conversa informal a Washington abans de tornar a Espanya.

De fet, l'interrogant que se li va plantejar al cap de l'Executiu espanyol és si considerava que aquest tipus d'incidents es podien estendre per Espanya a causa del malestar que hi pot haver en certes capes de la societat. "El poble espanyol, en una situació complicada i difícil, després de cinc anys de crisi ha donat mostres d'estar a l'altura de les circumstàncies", ha conclòs Rajoy.