REACCIÓ VEÏNAL

La Federació de Veïns de Burgos vincula la violència urbana amb les retallades socials

Consideren el projecte del bulevard "una obra faraònica i molt costosa" que causa indignació

1
Es llegeix en minuts

La Federació d'Associacions de Veïns de Burgos, a través d'una nota informativa difosa aquest dimarts, ha comparat la violència urbana que durant els últims dies ha sacsejat el barri de Gamonal amb les decisions polítiques que retallen drets, llibertats, serveis i qualitat de vida. "Tan violents són els que cremen contenidors, tiren pedres i generen climes de tensió, com els que congelen el salari mínim interprofessional, permeten els desallotjaments i anul·len les ajudes socials", assenyala la nota.

Violència

La Federació qualifica de violència el fet que l'alcalde, Javier Lacalle (PP), no rebi a qui l'hi sol·licita per expressar la seva oposició als projectes de l'equip de govern municipal. "Això és violència contra tots els que el van votar i els que no, violència de les majories absolutes, violència política", assenyala el comunicat on, no obstant, s'expressa el públic rebuig dels veïns de la capital "a la violència de les actuacions de pressió dels últims dies".

Necessitats prioritàries

Notícies relacionades

La Federació comparteix en la seva nota (publicada abans de la suspensió de les obres decretada per l'ajuntament) la "indignació dels burgalesos" davant l'obstinació del consistori de portar a terme "una obra faraònica i molt costosa" que en la seva opinió hauria d'esperar al moment en què la situació econòmica "ho permeti", ja que actualment existeixen altres necessitats més prioritàries.

Rebuig o dimissió

Considera que el descontentament i la indignació han esclatat "perquè s'estan retallant a l'extrem drets i qualitat de vida guanyats amb molt esforç". Per últim, demana a l'alcalde que recapaciti, actuï "amb seny", reconegui que "és un error" aquest projecte, escolti els veïns i no segueixi permetent "aquesta barbàrie, despropòsit i rebuig que s'ha guanyat a pols, o dimiteixi i marxi abans que pugui tenir un final no desitjable per a ningú".