ESCLAT SOCIAL PER UNA REFORMA URBANÍSTICA

Un centenar de veïns tornen a impedir les obres del bulevard a Burgos

Quarta nit de disturbis després de la manifestació de 5.000 veïns

La manifestació de 5.000 veïns de Gamonal acaba amb noves revoltes. / EFE / Vídeo: ATLAS

1
Es llegeix en minuts
PATRICIA MARTÍN / Burgos

Un nodrit grup de veïns, més d'un centenar, han tornat aquest dimarts a ocupar, des de dos quarts de set del matí, el carrer Vitoria de Burgos per impedir amb les seves protestes la continuació de les obres per construir un bulevard que els residents al barri obrer de Gamonal manifesten que no volen perquè consideren que són més necessaris altres serveis a la zona.

Es tracta del cinquè dia de protestes, que consisteixen bàsicament en una concentració pacífica de dia, amb diverses assemblees, mentre que a la nit aquest pacifisme es converteix en lluita al carrer amb la crema de contenidors i l'atac amb pedres i altres objectes fonamentalment a les seus bancàries.

Aquest dilluns es van tornar a repetir els incidents, després d'una multitudinària manifestació que va reunir 5.000 persones, segons l'assemblea de veïns. La revolta es va saldar amb nous detinguts que s'afegeixen a la llista de més de 40 arrestats des que divendres passat va començar una revolta de la qual s'ha fet ressò fins i tot la premsa internacional.

Notícies relacionades

Aquest matí hi ha hagut algun incident a les portes dels instituts, on diversos dels joves s'han traslladat per informar els alumnes de la zona que l'assemblea juvenil del barri de Gamonal havia decidit fer vaga en suport als veïns i a la plataforma que s'oposa a la construcció d'un bulevard.

Fins al moment cap membre de l'equip municipal, capitanejat per l'alcalde del PP, Javier Lacalle, s'ha posat en contacte amb els veïns. L'ajuntament manté que les obres continuaran amb l'argument que "la violència no està per sobre de la democràcia". El PP al·lega que la construcció d'un bulevard ha estat acordada amb els veïns i figurava en el seu programa electoral.