El "calb de la loteria", protagonista de l'anunci d'Acció contra la Fam

"Aquest Nadal estan en joc altres números", reivindica l'espot de l'organització

L’espot d’Acció contra la Fam protagonitzat pel calb de la loteria. / periodico

1
Es llegeix en minuts

L'actor britànic Clive Arrindell, conegut a Espanya com "el calb de la loteria" per haver aparegut durant vuit anys a l'anunci del sorteig de Nadal, ha accedit a protagonitzar la campanya nadalenca d'Acció contra la Fam. En aquesta iniciativa, segons informa l'organització, es difondrà un missatge: "Aquest Nadal estan en joc altres números". Així reivindiquen "els números que de veritat importen": 8.500 vides de nens perdudes cada dia quan existeix un tractament de 40 euros al qual poden accedir només un de cada deu menors desnodrits.

"Per a mi, que només venia bitllets de loteria, és tot un honor tornar a Espanya per col·laborar amb Acció contra la Fam. Molta gent creu que el fet que els nens morin de gana és una cosa natural, amb la qual hem de viure, i qualsevol projecte que contribueixi a canviar aquesta mentalitat és important", ha assegurat Arrindell.

Desnutrició

Notícies relacionades

Acció contra la Fam afirma que la desnutrició està relacionada amb el 45% de morts de nens cada any i recorda que la factura d'aquest problema equival al 3% del PIB mundial. No obstant, denuncia que només 1 de cada 10 nens desnodrits té accés al tractament alimentari que podria salvar la seva vida i recorda que es necessitarien 9.000 milions d'euros anuals per aplicar el paquet bàsic nutricional als 15 països amb més càrrega de desnutrició.

La campanya, segons els seus promotors, destaca que "som la primera generació que pot acabar amb la fam", una cosa que, igual que el fet que et toqui la loteria, representa una "gran sort".