Un grup de més d'un centenar de joves malviuen a Alemanya arran d'una falsa oferta de feina

Volien aprendre alemany però s'han convertit en gairebé indigents i depenen d'ajudes socials i dels veïns a la ciutat d'Érfurt

Enganyats 124 espanyols amb una promesa de feina a Alemanya. / periodico

1
Es llegeix en minuts

La Raquel, la Cristina, la Lidia i la Sofía se'n van anar a Alemanya amb la promesa d'un contracte laboral, allotjament i un curs per aprendre l'idioma. Un mes després, res d'això s'ha complert. El somni es va tornar un malson només d'arribar. Per a elles i 124 espanyols més. Molts van ser allotjats en barracons en precàries condicions. L'empresa que els va prometre el contracte s'ha desentès de l'assumpte i fa un mes que ho paguen tot de la seva butxaca.

Notícies relacionades

Senten el suport dels veïns i l'ambaixada espanyola els promet una solució, a més de mantenir el compromís de trobar-los feina. Però estan cansades i gairebé no els queden diners per subsistir.

Els joves desocupats van pagar a Espanya 150 euros per un curs d'alemany amb l'esquer que obtindrien una feina. Un cop a la població d'Erfurt van comprovar que no hi havia feina per a ells i s'han vist obligats a sobreviure en barracons i fins i tot en soterranis.