Rescatada una pastera amb 17 immigrants a Almeria

12 persones que viatjaven en una altra embarcació estan desaparegudes

Immigrants, a la platja de Melilla. / periodico

1
Es llegeix en minuts

Salvament Marítim ha interceptat una pastera amb 17 homes algerians al sud-est del cap de Gata (Almeria), que han estat traslladats al port d'Almeria, on han arribat al voltant de les dues de la matinada.

Segons han explicat fonts de Salvament Marítim, la pastera va ser vista ahir a la nit a 19 milles al sud-est del cap de Gata per un vaixell de l'Armada espanyola. En el rescat hi van participar Salvament Marítim, amb l'embarcació 'Salvamar Denébola', així com la Guàrdia Civil, i els immigrants han arribat en bon estat de salut al port almerienc.

Mentrestant, els serveis de Salvament Marítim i de la Guàrdia Civil han reprès les tasques de recerca a la zona de l'Estret de Gibraltar d'11 immigrants subsaharians que van desaparèixer al bolcar una pastera amb 42 persones.

Segons fonts policials, els treballs s'han reprès tant a Ceuta com a la zona d'alta mar per intentar localitzar algun dels ocupants desapareguts de la pastera sinistrada. El succés es va produir aquest dilluns a les 06.40 hores quan la Guàrdia Civil alertava Salvament Marítim a Tarifa (Cadis) de la presència d'una pastera a prop de la costa de la ciutat.

Notícies relacionades

L'embarcació navegava per la zona del Faro de Punta Almina quan, per motius que es desconeixen, va bolcar i els seus ocupants van caure a l'aigua. Salvament Marítim i la Guàrdia Civil van anar al lloc de l'enfonsament de la pastera i van poder rescatar 30 immigrants subsaharians, entre ells set dones, dues de les quals estaven embarassades i van ser evacuades a l'hospital.

Al migdia un pesquer va localitzar el cos sense vida d'un immigrant subsaharià en una pastera bolcada a unes sis milles del lloc de l'enfonsament i se sospita que pot tractar-se de l'embarcació sinistrada.