Anar al contingut

INFRAESTRUCTURES

La ministra de Foment inaugura amb tres anys de retard el primer tram de la A-27 a Tarragona

El traçat de vuit quilòmetres forma part de l'eix que va cap a Montblanc i que consta de tres projectes més que estan pràcticament paralitzats

Ana Pastor també posa en marxa l'enllaç de l'AP-7 amb la A-2 a Fornells de la Selva

RAFAEL MORALES / Tarragona

La ministra de Foment, Ana Pastor, ha inaugurat aquest dimarts a la tarda el primer tram de l'autovia A-27, un eix que ha de connectar Tarragona amb les comarques de l'interior cap a Montblanc i Lleida. L'obra, amb un traçat de 7,8 quilòmetres, ha costat gairebé 60 milions d'euros i s'ha executat en un termini de més de sis anys, el doble del que estava previst.

El tram que es posa avui en servei passa entre Tarragona i el Morell i fa més de 20 anys que era reivindicat per les cambres de comerç i els ajuntaments del territori. Dirigents polítics i empresarials consideren que és una gran fita, però alhora lamenten que la resta de l'eix, amb un recorregut total de 29 quilòmetres, estigui pràcticament paralitzat. 

Aquest tram d'autovia és una alternativa a la carretera N-240, per la qual circulen 32.000 vehicles diàriament. Permet alleujar el transport de mercaderies, els costos econòmics i la seguretat, ja que connecta dos dels polígons industrials més importants de la zona i el port de Tarragona.

Circumval·lació de Girona

La titular de Foment també ha posat en marxa aquest migdia l'enllaç entre l'AP-7 i la N-2 al terme municipal de Fornells de la Selva. Aquest accés a l'autopista forma part del nou anell viari de circumval·lació de Girona que es culminarà amb la inauguració de l'enllaç de Vilademuls, al nord de Girona, que està previst acabar a finals d'any o a principis del 2014. Quan estigui acabat aquest últim accés, es podrà circular per l'AP-7 de forma gratuïta entre Vilademuls i Fornells de la Selva, un trajecte d'uns 30 quilòmetres de recorregut.

0 Comentaris
cargando