Hisenda precinta el restaurant de Sergi Arola a Madrid

L'Agència Tributària pot iniciar un procediment d'embargament pels diferents deutes

Sergi Arola i la seva dona, Sara Fort, a la cuina del restaurant de Madrid, el 2008.

Sergi Arola i la seva dona, Sara Fort, a la cuina del restaurant de Madrid, el 2008. / JOSÉ LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts

El restaurant Sergi Arola de Madrid, guardonat amb dues estrelles Michelin, ha tancat aquest dimarts després d'haver estat precintat el seu celler per sis funcionaris del Ministeri d'Hisenda per impagament dels deutes contrets amb organismes públics, segons ha confirmat el xef català.

"Així em paguen tots aquests anys de servei de representació al meu país", ha afirmat Arola poc abans d'embarcar des de París, on el xef va iniciar una aventura fa un any al capdavant dels fogons de l'hotel W Opera.

40 comensals

La cap de sala del restaurant d'Arola i dona del xef, Sara Fort, ha explicat que aquest migdia, quan hi havia unes 40 persones dinant al restaurant, "un grup de funcionaris d'Hisenda han precintat el celler, una taula de la sala i l'espai de cocteleria, després de fer un inventari dels actius del local".

Fort, que dilluns va quedar finalista en els premis Nacionals de gastronomia com a millor cap de sala, ha detallat que el restaurant de moment seguirà tancat. "¿Per a què hem d'obrir si no tenim vi? ¿Fins a quin punt val la pena obrir amb aquesta pressió?", ha exclamat.

Un aval de què no disposen

La cap de sala del restaurant Sergi Arola, que va obrir fa cinc anys juntament amb el seu marit, ha explicat que des de fa vuit mesos han estat intentat tornar a Hisenda mensualment una quantitat de 2.500 euros per liquidar el deute, però que "no és suficient" perquè els han demanat un aval, del qual ara no disposen. "Totes les meves propietats són aquí dins", ha subratllat Fort, que ha recalcat que "en cas de no trobar una solució" el projecte gastronòmic "haurà de començar de zero".

Notícies relacionades

A més, Arola té a Madrid un gastrobar, Vi Cool, situat al barri de Huertas i que va obrir les portes la tardor del 2011 amb una cuina més accessible, que va néixer amb l'objectiu de completar la del seu restaurant de la zona Chamberí.

L'Agència Tributària pot iniciar un procediment d'embargament pels deutes que gestiona, que poden ser de diversos organismes públics (des de Seguretat Social, ajuntaments, Trànsit o Confederacions Hidrogràfica, entre altres organismes).