Montoro tampoc dóna explicacions de l'error sobre la infanta al Congrés

El ministre culpa els notaris i registradors i insisteix que ha demanat perdó a la societat i a la Zarzuela

Hisenda culpa indirectament el PSOE

El ministeri de Cristobal Montoro va emetre ahir un comunicat en què culpava notaris i registradors de l’error. / ATLAS

1
Es llegeix en minuts

El ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, ha insistit aquest dimecres que la confusió sobre les propietats de la infanta Cristina és un "lamentable error", però només això. Montoro tampoc ha donat explicacions en seu parlamentària, on diversos grups li han preguntat en la sessió de control sobre el greu error comès per l'Agència Tributària a l'atribuir a la filla del Rei la venda de 13 propietats. Hisenda va emetre ahir un comunicat culpant els notaris i registradors de la propietat. Però com que aquest comunicat no ha satisfet la inquietud sembrada Montoro ha anunciat una nova convocatòria perquè Hisenda intenti aclarir els fets. La cita serà amb el secretari d'Estat d'Hisenda i president de l'Agència Tributària, Miguel Ferre.

"Estic segur que en l'àmbit administratiu i judicial quedarà clar que no hi ha espai per a la sospita", ha assegurat Montoro des del seu escó."No cal extrapolar res. Les explicacions les estem donant", ha afegit en un altre moment.

Notícies relacionades

Segons el comunicat remès per aquest departament dimarts a última hora, "la causa d'aquesta imputació errònia en 11 casos va ser conseqüència que la informació rebuda a l'Agència Tributària amb origen en Notaris i Registradors, figurava erròniament atribuïda al DNI "14" sense lletra de control. Això va provocar la imputació a l'únic DNI "14" que figurava a la base de dades.

En els altres dos errors comesos en aquest informe, l'origen del malentès es va produir "en el procés desenvolupat per l'AEAT a l'incorporar aquestes operacions en les seves bases de dades". Indirectament culpa l'administració socialista, ja que les operacions de compravenda van tenir lloc els anys 2005 i 2006.

Temes:

Cas Nóos