Textos de Ruiz Zafón i Carroll per a l'avaluació de Primària

Els alumnes d'escoles públiques i concertades seran puntuats segons quatre nivells

1
Es llegeix en minuts

Elsalumnes de sisè de Primària de lesescoles públiques i concertades s'han enfrontat aquest dimecres a les proves de llengua castellana i anglès, amb textos de Carlos Ruiz Zafón, Lewis Carroll, en el primer cas, i de National Geographic, en el segon.

Més de 70.800 alumnes catalans han realitzat avui les citades proves, en el segon dia de l'avaluació de les competències bàsiques a l'acabar l'etapa educativa de Primària.

En la prova de llengua castellana, els alumnes han escoltat un text de "Las aventuras de Alicia en el país de las maravillas", de Lewis Carroll, del qual han hagut de contestar diverses preguntes i també sobre un altre del llibre "El príncep de la boira", de l'escriptor barceloní Carlos Ruiz Zafón.

També s'ha inclòs en aquesta prova un escrit sobre els denominats "doctores Sonrisa", actors, pallassos, mags i contacontes que van als hospitals per distreure i fer riure els nens malalts que estan internats.

Redacció en anglès

En llengua anglesa s'ha donat als alumnes un text de National Geographic sobre els lleons africans, un altre sobre una història de la pizza, que incloïa un menú d'un restaurant anomenat "Alfredo's", i un tercer sobre una jove, Mabel, que busca nous amics.

Precisament, la novetat en les proves d'aquest any, un text escrit en anglès, havia de ser una resposta a Mabel, per correu electrònic, d'entre 30 i 45 paraules, amb dades com el nom, l'edat i el lloc de residència.

L'objectiu d'aquesta prova d'anglès, segons un comunicat del Departament d'Ensenyament, és incrementar el nivell d'exigència en llengua estrangera, valorant la coherència i adequació del discurs així com el lèxic, morfosintaxi i l'ortografia de nivell bàsic.

Quatre nivells

Notícies relacionades

Els resultats d'aquestes proves s'ordenaran en quatre nivells (alt, mitjà-alt, mitjà-baix i baix) i no tres com fins ara (alt, mitjà i baix), com ja passa en les proves d'avaluació de quart d'ESO.

La nova distribució de nivells permet "acostar més la forma d'avaluació dels resultats a la que s'utilitza en les proves internacionals PISA", ha informat la conselleria d'Ensenyament en un comunicat.