POLÈMICA A LA XARXA

Youtube veta vídeos de corrides en què es mata el toro

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO
BARCELONA

A Youtube sembla que no li agraden els toros. El portal de vídeos més popular de la xarxa --ahir va anunciar que havia arribat als mil milions d'usuaris únics al mes- va ser objecte d'una encesa polèmica entre taurins i antitaurins a les xarxes socials quan es va descobrir que ha vetat vídeos que contenen escenes de morts de toros en corrides basant-se en el fet que infringeixen les normes d'ús del portal, que prohibeixen explícitament el maltractament animal.

Diversos propietaris de comptes de la xarxa social van denunciar que han vist suspesos alguns vídeos o fins i tot tot el canal quan es tractava de faenas de toreros a Espanya. Tots van rebre missatges de Youtube en què es justificava l'eliminació del material després de la denúncia d'altres espectadors que ho han considerat «ofensiu o inadequat».

A Youtube, com passa al portal de fotografia Flickr, qualsevol usuari pot denunciar com a inapropiat el que hi pengi un altre. A partir d'aquí, el portal de vídeos, que és propietat de Google, activa un mecanisme per mitjà del qual el material reprovat és revisat per personal de l'empresa, que analitza cas per cas.

Per als continguts europeus, la seu de Youtube està a Irlanda, i això ha provocat les queixes d'alguns usuaris taurins afectats, que acusen els treballadors de «no entendre la fiesta» i han deixat anar frases a internet com per exemple: «Què li he d'explicar jo a un d'Irlanda».

Notícies relacionades

VÍDEOS AMB MORTS / No obstant, la xarxa social no ha aplicat un rastreig sistemàtic, perquè amb una simple recerca en castellà o en anglès es poden veure bastants vídeos en els quals apareixen faenas amb resultat de mort per al toro o amb espectacles de toros embolats. També hi ha penjades gravacions de denúncia sobre el maltractament als animals a les places de toros, molts dels quals pertanyen a entitats animalistes o ecologistes.

Un portaveu de Youtube, no obstant, afirma que «es tracta d'una qüestió cultural» i no especifica si el límit està en la mort de l'animal o en altres moments de la lídia com les banderilles o la feina dels picadors.