Ikea assegura que a Espanya no hi ha pastissos afectats per bacteris fecals

Les autoritats sanitàries xineses han detectat dues partides en centres del país

Pastís de xocolata del menú Ikea. A l’esquerra, un bacteri d’E.coli.

Pastís de xocolata del menú Ikea. A l’esquerra, un bacteri d’E.coli.

1
Es llegeix en minuts

Ikea Ibérica ha assegurat que a Espanya no s'han comercialitzat pastissos de xocolata i caramel provinent dels lots afectats per restes de bacteris coliformes, com les trobades per les autoritats sanitàries xineses en dues partides.

"Després de comprovar totes les existències d'aquest producte no hi ha, ni hi ha hagut, cap producte a Espanya d'aquests lots", ha afirmat la divisió en la península ibèrica d'Ikea a través d'un comunicat.

La companyia ha informat que les autoritats xineses han detectat dos lots aïllats de pastís de xocolata i caramel amb restes de bacteris coliformes, un "producte que es comercialitza únicament al restaurant de les botigues".

Notícies relacionades

Encara que, insisteix que "no existeix cap risc per a la salut associat al consum d'aquests productes, perquè no s'han detectat bacteris patògens", ha indicat que la multinacional ja s'ha posat en contacte amb el proveïdor suec del producte per analitzar els fets.

Des de l'empresa han reiterat que el "compromís d'Ikea es basa a oferir aliments d'alta qualitat, segurs, saludables i produïts de manera responsable".