Medvédev assegura que la caiguda del meteorit mostra "la vulnerabilitat" del planeta

El viceprimer ministre rus advoca per crear un sistema de prevenció i protecció davant la caiguda d'objectes espacials

1
Es llegeix en minuts

El primer ministre rus,Dmitri Medvédev, ha advertit que la caiguda d'unmeteorit a la regió deTxeliàbinsk, a les muntanyes dels Urals, que ha deixat més de 500 ferits, demostra "la vulnerabilitat del planeta".

"Espero que no hi hagi conseqüències greus, no obstant, [la caiguda del meteorit] és una prova que no només l'economia és vulnerable, sinó tot el nostre planeta", ha declarat el dirigent a la ciutat siberiana de Krasnoiarsk, on participa en un fòrum econòmic internacional, segons les agències russes.

Per una altra banda, el viceprimer ministre rus,Dmitri Rogozin, ha advocat per crear un sistema de prevenció i protecció davant la caiguda d'objectes espacials. "Hem de pensar en això", ha afirmat Rogozin, que ha afegit que ni Rússia, ni els EUA tenen tecnologies per abatre els meteorits que representen una amenaça per a la Terra.

Provocacions

Rogozin ha recordat que ja havia plantejat aquesta proposta quan ocupava el càrrec de representant de Rússia davant l'OTAN, no obstant, la resposta ha estat "escepticisme". "Hi va haver certa crítica, molts se'n reien", ha afegit.

"Rússia i altres països grans sí que tenen un sistema de seguiment i control de l'espai, però aquest està orientat a vigilar les aproximacions perilloses d'aparells amb deixalles espacials", ha recordat.

Notícies relacionades

Mentrestant, el líder del Partit Liberal Democràtic, l'ultranacionalista Vladímir Jirinovski, conegut per les seves extravagàncies i les seves sortides de to al Parlament, ha assegurat que no ha estat un meteorit sinó que "els nord-americans estan provant noves armes".

Ha afirmat que el secretari d'Estat nord-americà, John Kerry, va buscar dilluns passat el ministre d'Exteriors rus, Serguei Lavrov, per avisar-lo de "la provocació" que es preparava contra Rússia.