Comando antirumor

Alumnes d'una escola de BCN impulsen una campanya perquè la majoria silenciosa actuï contra les xafarderies pernicioses

Uns alumnes de l’escola Sadako enganxen en un mural missatges contra els rumors i un altre els tuiteja.

Uns alumnes de l’escola Sadako enganxen en un mural missatges contra els rumors i un altre els tuiteja. / RICARD CUGAT

1
Es llegeix en minuts
VÍCTOR VARGAS LLAMAS / Barcelona

Ells també tenen coses per explicar als seus companys d'institut. I a tots els adolescents que els vulguin escoltar. També els agradaria que les seves paraules es propaguessin com una reguera de pólvora i per a això aprofiten, així mateix, l'omnipresència de les xarxes socials. Sí, el seu missatge parla igualment de joves, reputació i vincles entre menors. Però ells són el contrast. Contrast a l'erigir-se en minoria crítica que es desmarca de la tendència predominant, la de Gossip i 'informers'. I contrast també a l'apel·lar al rebuig de tota informació de dubtosa procedència que pugui erosionar l'estabilitat emocional d'un company.

Notícies relacionades

Són un grup de nois de 15 i 16 anys que cursen quart d'ESO a l'escola Sadako de Barcelona. Coneixen el problema generat al voltant dels ciberrumors i alguns saben de casos d'agressors i víctimes en aquestes plataformes. No obstant, el seu missatge es dirigeix a un protagonista que, malgrat la seva presència massiva, sol passar desapercebut: la majoria silenciosa que transigeix davant aquests comportaments. "Abans de publicar un comentari d'una altra persona, penseu com pot afectar-la", diu l'alumna Júlia Fos. Tasca preventiva per evitar el perjudici que causen els atacants, la por que bloqueja les víctimes i l'alarma que s'escampa entre els grans.

>>Llegiu la informació completa sobre el comando antirumor dels alumnes d'un col·legi de BCN comando antirumor dels alumnes d'un col·legi de BCNa e-Periódico.