El PP calcula que els toros tornaran a Catalunya al setembre

El Congrés tramitarà dimarts la iniciativa, que declararà les corrides bé d'interès cultural

José Tomás, amb la senyera. / RICARD FADRIQUE

1
Es llegeix en minuts

ElPPestà decidit a recolzar lainiciativa legislativa popular(ILP) que comportarà la declaració dels toros com abé d'interès cultural(BIC) fins al punt que ja disposa d'un calendari perquès s'aprovi. El president de la comissió de Cultura delCongrés dels Diputats, el conservadorJuan Manuel Albendea, ha calculat aquest dijous que la declaració de BIC suposarà la fi delvetodelParlamentcatalà a la festa taurina i que s'aixecarà cap a l'estiu, a tot estirar al setembre.

Notícies relacionades

Elple del Congrésdebatrà dimarts que ve la ILP impulsada per laFederació d'Entitats Taurines de Catalunyasubscrita per més de 550.000 firmants. Segons el PP, que disposa de majoria absoluta, el text que proposa la declaració dels toros com a BIC, serà admès a tràmit i passarà després a laComissió de Cultura,on serà debatut i aprovat. Després passarà al Senat i novament al Congrés si hi ha alguna modificació.

"Crec que la llei pot estar aprovada per al mes de juny, a tot estirar, per al setembre, així que aleshores ja s'hauran declarat els toros bé d'interès cultural", ha assenyalatAlbendea. El PP considera que, al tractar-se d'una iniciativa estatal que no competeix a l'autonomia, suposaria laderogacióde lalegislació de la Generalitat. Aquesta última, no obstant, sosté que la norma catalana no és de rang inferior a la del BIC.