La Fiscalia de Madrid rebutja imputar l'operari del Samur que no va enviar ambulàncies al Madrid Arena

Considera que ja hi havia vehicles al lloc, encara que investigarà si es va actuar correctament

1
Es llegeix en minuts

LaFiscalia de Madrid no creu que laconversade l'operari del Samur que va atendre les trucades d'auxili d'amics de dues de les víctimes mortals la matinada de l'1 de novembre alMadrid Arena tingui "transcendència penal", ja que el recinte municipal comptava amb almenys tres ambulàncies dins de les seves instal·lacions.

El fiscal en cap de Madrid, Eduardo Esteban, ha assenyalat que s'investigarà, igual que tots els altres aspectes relacionats amb els fets que van tenir lloc la matinada de l'1 de novembre, si el Samur va actuar correctament aquella tràgica nit.

"L'important seria que les ambulàncies haguessin arribat tard al lloc dels fets", ha recalcat Esteban Rincón, que ha descartat que se sol·liciti la imputació de l'operari del Samur, Francisco Iglesias. "Es valoraran els fets i no la conversa perquè jurídicament no té molta transcendència", ha postil·lat.

Notícies relacionades

Davant la Fiscalia de Madrid, Mans Netes ha anunciat que sol·licitarà al jutge instructor que citi com a imputats tant l'operari de la centraleta del Samur que va atendre les trucades d'auxili com l'encarregat en cap de la central de comunicacions del Samur.

Mans Netes justifica la seva petició en el fet que aquest últim "va vetar l'entrada de les ambulàncies" al recinte i va ordenar als operaris del Samur "que diguessin als amics de les víctimes que les portessin a un quilòmetre de distància". Així mateix, es demana la imputació de l'operari del Samur Francisco Iglesias per "comportament imprudent davant la trucada d'assistència d'auxili" i que això podria haver afectat l'auxili a les víctimes.