El Suprem rebaixa la pena a David Reboredo a dos anys

L'alt tribunal considera que el consum d'heroïna era "nimi", que estava en tractament i que té suport familiar

L'escriptor Willy Uribe manté la vaga de fam fins que aconsegueixi l'indult i pugui sortir de la presó

David Reboredo, politoxicòman rehabilitat.

David Reboredo, politoxicòman rehabilitat.

2
Es llegeix en minuts

L'escriptor Willy Uribe manté la vaga de fam fins que aconsegueixi l'indult i pugui sortir de la presó

El Tribunal Suprem ha rebaixat la pena de presó per a David Reboredo, el pres pel qual l'escriptor Willy Uribe va iniciar una vaga de fam que ha durat 18 dies i que assegura que continuarà fins que aconsegueixi l'indult i pugui sortir de presó.

L'alt tribunal rebaixa la sentència anterior a una pena presó de dos anys i a una multa de 42 euros per possessió d'heroïna per tractar-se d'una quantitat "nímia", per la seva addicció a l'heroïna, estar en tractament i comptar amb "un sòlid suport familiar". El pres continuarà a la presó perquè té pendents altres penes per a les quals té sol·licitat l'indult.

 La Sala Penal del Tribunal Suprem (TS) ha estimat el recurs de l'extoxicòman contra la negativa de l'Audiència de Pontevedra de revisar-li la pena de tres anys i sis mesos de presó i 84 euros de multa, que ara queda en dos anys i 42 euros de multa.

Reboredo, de 42 anys, va ingressar a principis de desembre a la presó pontevedresa d'A Lama per condemnes per intercanvi de paperines d'heroïna el 2007 i 2009, que en total sumen set anys de presó, després de ser-li denegat l'indult. Arran del seu ingrés a la presó es van succeir les mostres de solidaritat amb aquest extoxicòman demanant que li concedissin l'indult.

Per una paperina d'heroïna

Notícies relacionades

Reboredo va ser condemnat el 2007 per vendre una paperina d'heroïna, però va aconseguir que li suspenguessin l'execució de la sentència a canvi de participar en un programa de desintoxicació i amb el compromís de no reincidir. No obstant, el 2009 va tornar a ser condemnat per un delicte similar, de manera que finalment va acumular dues penes que en total sumen set anys de presó.

Ara, el Suprem ha acordat revisar la condemna de 2007 i aplicar-li el tipus atenuat de l'article 368.2 del Codi Penal, tenint en compte que la quantitat de droga que se li va intervenir --0,293 grams d'heroïna-- "és nímia, es tracta d'una única entrega i el recurrent ocupa l'última baula de la cadena". A més perquè "és un addicte a l'heroïna que, encara que, precisament per la seva addicció, ha patit recaigudes, no ha abandonat mai el tractament, i té un sòlid suport familiar i una relació estable".