BARCELONA

Canelons de peix

1
Es llegeix en minuts

Ingredients

500 g de lluç o rap • 8 o 10 gambes 1 ceba • sal • oli • 20 plaques de canelons • formatge gruyère • Per a la beixamel: 500 ml de llet sencera • 250 ml de brou fet amb els caps i les closques de les gambes SBlt 100 g de farina 1 nou de mantega • oli • sal • nou moscada ratllada

La recepta

En una cassola, sofregiu la ceba tallada molt fina. Mentre la ceba es va daurant, talleu el peix a daus petits, peleu les gambes i talleu-les a trossets molt petits. Poseu els caps de les gambes i també les closques dins de 300 mil·lilitres d'aigua i deixeu-ho coure tot durant uns 20 minuts per obtenir un brou. A continuació, coleu el brou i aixafeu els caps de les gambes utilitzades per extreure'n tota la substància. Quan el sofregit estigui fet, afegiu-hi el peix i les gambes pelades, remeneu-ho bé i deixeu-ho coure durant aproximadament uns cinc minuts.

Mentrestant, feu una beixamel amb mig litre de llet,un quart de litre de brou dels caps de les gambes, 100 grams de farina, una nou de mantega i un rajolí d'oli, sal i nou moscada. Quan està feta, afegiu-ne dues cullerades a la paella on s'està fent el peix, remeneu-ho fins a aconseguir una pasta consistent per aconseguir un farciment ben lligat.

Coeu les plaques de canelons i esteneu-les sobre un drap de cuina net. Amb una cullera, repartiu el farciment de peix i enrotlleu les plaques de pasta. Aboqueu una mica de beixamel al fons d'una safata. Col·loqueu els canelons sobre aquesta capa i cobriu-los amb la beixamel restant. Ratlleu el formatge, empolvoreu-lo per sobre els canelons i... a gratinar.

Notícies relacionades

El comentari

Bona recepta de canelons mariners. La idea d'utilitzar lluç aporta una suavitat que contrasta amb la textura de les gambes.