"No em tracto del Parkinson des de l'euro per recepta"

La posada en marxa de l'euro per recepta ha ofegat l'economia de molts ciutadans, que decideixen suspendre fins i tot els seus tractaments crònics

Carmen Cuchilleros, insubmisa, ha decidit no prendre la medicació contra el Parkinson.

Carmen Cuchilleros, insubmisa, ha decidit no prendre la medicació contra el Parkinson. / RICARD CUGAT

1
Es llegeix en minuts
FERRAN COSCULLUELA / Girona

La penalització pel copagament sanitari és doble en el cas de la gent gran, perquè les malalties de llarga durada acostumen a ser les seves inevitables companyes de viatge (els malalts crònics més grans de 65 anys suposen més del 80% de la despesa farmacèutica, segons la Conselleria de Salut). Una situació límit per als pensionistes, que n'ha portat algun a donar un sonor cop de puny a la taula. Com Carme Cuchilleros, que ha deixat de prendre la medicació contra el Parkinson.

Notícies relacionades

"Ho vaig decidir quan va entrar en vigor l'euro per recepta. Feia quatre anys que em medicava i cada dia havia de prendre vuit fàrmacs. Sóc conscient que això pot danyar la meva salut, però fins que no em donin la medicació gratis no me la penso prendre. Tinc 65 anys, he treballat des que era petita i he cotitzat tota la vida, i ara no puc pagar les meves medicines", explica Carmen, que és un dels casos que apareixen al documental 'La Salut, el negoci de la vida', de la xarxa SicomTv, que s'estrena el dia 21 d'aquest mes.

>> Llegiu la informació completasobre l'impacte de l'euro per recepta a e-Periódico.