S'eleven a quatre les noies mortes en la tragèdia del Madrid Arena

La jove, de 17 anys, es trobava en estat molt crític a l'Hospital Doce de Octubre

Als seus pares la notícia els va sorprendre de viatge al Brasil

Imatge captada al Madrid Arena durant la festa de Halloween que va acabar en tragèdia dijous passat a la matinada.

Imatge captada al Madrid Arena durant la festa de Halloween que va acabar en tragèdia dijous passat a la matinada. / JAVIER J. SÁNCHEZ NOGAR

2
Es llegeix en minuts

Lanoia de 17 anys que va ser ingressada dijous a la matinada en estat crític al resultar aixafada en una multitudinària festa de Halloween al pavellóMadrid Arena de la capital, ha mort aquest dissabte a l'Hospital Doce de Octubre, segons han informat fonts del centre sanitari.

Segons aquestes fonts, la mort s'ha produït a les 8.50 hores d'aquest matí.

Els pares de la menor, a qui la tragèdia els va sorprendre de viatge al Brasil, van anar aquest divendres a primera hora de la tarda al citat hospital després d'aterrar a l'aeroport de Barajas.

Tres víctimes més

La mort de la menor eleva a quatre el nombre de víctimes mortals en aquesta tragèdia; les altres són tres noies de 18 anys que també van morir aixafades en l'estampida humana que es va produir en un dels passadissos del pavelló, suposadament després del llançament d'una bengala.

L'altra ferida a la festa, María Teresa Alonso, de 20 anys, es troba a l'uvi de la Fundació Jiménez Díaz i continua estable dins de la gravetat.

Investigació policial

Mentrestant, la Policia investiga els fets, des de l'aparició de bengales al recinte fins a una possible superació de l'aforament permès o l'entrada de menors d'edat al concert de l'estrella de la música electrònica Steve Aoki.

Així mateix, l'alcaldessa de Madrid, Ana Botella, ha acceptat la comissió d'investigació sol·licitada per part de l'oposició per obrir un debat sobre el que s'ha de millorar i aportar suggeriments a altres administracions.

Tant Botella com el vicealcalde, Miguel Ángel Villanueva, van afirmar aquest divendres en una convocatòria de premsa urgent que l'Ajuntament de Madrid es personarà en la causa oberta pels fets del Madrid Arena si l'empresa organitzadora, Diviertt, va mentir i es va sobrepassar l'aforament permès.

Villanueva va defensar la informació facilitada per ell mateix un dia abans, en què deia que l'empresa organitzadora els havia assegurat que no es va sobrepassar l'aforament permès al recinte llogat per Madrid Espacios y Congresos. La dada facilitada a les autoritats municipals per Diviertt era de 9.060 entrades venudes dins d'un total de 10.600 localitats autoritzades.

Si aquesta dada resultés falsa, en virtut del que determini la investigació judicial i policial, l'ajuntament "actuarà en conseqüència". En la mateixa roda de premsa, l'alcaldessa va destacar que l'empresa organitzadora tenia un equip mèdic, com recollia el contracte firmat, i que si es dedueix de la investigació judicial que "no era l'adequat", l'Ajuntament es personarà en el cas com a acusació particular.

Triple control

Notícies relacionades

Per la seva part, el portaveu i advocat de Diviertt SL, Jorge Morales, va dir divendres que no es va colar ningú a la festa "perquè hi havia un triple control d'accés i a més es podia certificar i calibrar si les entrades eren verdaderes o falses".

També va negar que es produís una revenda d'entrades o se n'utilitzessin fotocòpies per accedir a la festa. "Ho desmenteixo categòricament. Hi ha dos serveis de seguretat que es complementen tant amb personal del recinte com de l'organització per controlar-ho", va afegir.

Temes:

Madrid Arena